امروزچهارشنبه, 24 مهر 1398 03:34

بیماری‌های غیرواگیر، تهدید مهم امروز جوامع است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد با اشاره به افزایش چشمگیر بیماری‌های غیرواگیر، از آن به عنوان تهدیدی مهم و جدی برای جوامع یاد کرد.
به گزارش وب‌دا، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد در همایش گرامیداشت هفته سلامت که در ششمین روز این هفته در سالن شهید دکتر چمران برگزار شد، ضمن تبریک ایام پر خیر و برکت ماه رجب و هفته سلامت، از این هفته به عنوان یک فرصت مناسب برای توجه جدی‌تر به بخش سلامت و افزایش آگاهی‌های بهداشتی جامعه یاد کرد و افزود: با توجه به افزایش بیماری‌های غیرواگیر، ایمنی غذا، از مزرعه تا سفره به عنوان شعار بهداشتی امسال انتخاب شده است تا توجه دست‌اندرکاران نظام سلامت و همه آحاد جامعه را به نقش مهم تغذیه در سلامتی جلب کند.
دکتر رضا احمدی از هفته سلامت به عنوان یک فرصت مناسب برای یادآوری بیماری‌های پرخطر یاد کرد و افزود: اگرچه بواسطه پیشرفت‌های علمی و ارتقاء سطح بهداشت، از بار بیماری‌های واگیر کاسته شده است اما متاسفانه بی تحرکی، چاقی، فشارخون و قندخون از جمله بیماری‌های غیرواگیری است که به شدت در سطح جامعه افزایش یافته و به عنوان یک تهدید جدی برای سلامت جامعه محسوب می‌شود.
وی با اشاره به آیات قرآنی اظهار داشت: در تعالیم دینی ما نگاه به طعام از دو جنبه مورد تاکید و توجه قرار گرفته است، یکی از منظر سالم بودن غذا و دیگر از این لحاظ که با تفکر در این نعمت‌ها، به راز خلقت آن و وجود خالق متعال پی ببریم.
وی با بیان اینکه در اسناد بالادستی توسعه کشور همچون سند چشم انداز و برنامه‌های توسعه، توجه جدی به اهمیت سلامت و تامین غذای سالم شده است، تصریح کرد: در بند ششم سیاست‌های سلامت که سال گذشته توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شد، به تامین غذای سالم اشاره شده است که انتظار می‌رود دست‌اندرکاران بهداشتی، با افزایش آگاهی مردم تلاش نمایند که آنها در تامین غذای سالم، نقش ایفا کنند. دکتر احمدی به نقش مهم خانواده‌ها و بویژه خانم‌ها در ایمنی غذا اشاره کرد و افزود: آموزش‌های بهداشتی اقشار مختلف جامعه می‌تواند زمینه حفظ و ارتقاء سلامت جامعه را فراهم کند.  وی بر لزوم طراحی و استفاده از یک برچسب مناسب حاوی میزان مواد مغذی و ویتامین‌های مواد غذایی، گفت: وظیفه همه افراد جامعه است که به مقوله غذا اهمیت دهند و به این مهم توجه نمایند.
وی با اشاره به شعار سال گذشته هفته سلامت" یک عمر سلامتی با خود مراقبتی" گفت: همکاری های بین بخشی نقش بسیار مهمی در ارتقاء سلامت در جامعه دارد.
وی نقش خودمراقبتی را در تامین غذای سالم مهم و ضروری برشمرد و افزود: افزایش آگاهی و دانش سلامت تاثیر چشمگیری در اصلاح شیوه زندگی، تامین غذای سالم و پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر دارد.
دکتر احمدی، جایگاه آموزش و پرورش در راستای فرهنگ‌سازی سلامت را بسیار بالا دانست و با اشاره به امضای تفاهم‌نامه وزارتخانه‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و آموزش و پرورش گفت: دانش‌آموزان سفیران سلامت در خانواده‌ها هستند که توجه به تغذیه آنها، علاوه بر سلامت خود و خانواده‌ها موجب ارتقای سلامت جامعه نیز می‌شود.
وی، استفاده زیاد از روغن‌های ترانس و اشباع و مواد غذایی کم ارزشی همچون پفک و چیپس را از تهدیدات جدی در مقابل تغذیه سالم عنوان کرد و افزود: به علت تغذیه نامناسب و کم تحرکی، تعداد زیادی از افراد جامعه دچار اضافه وزن هستند که این امر نقش مهمی در افزایش بیماری‌های غیرواگیر دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد بر ضرورت تغییر عادات تغذیه ای نامناسب و اصلاح شیوه زندگی تاکید و خاطرنشان کرد: تغذيه سالم و افزایش تحرك و فعالیت‌های بدنی، دو عامل اصلی در پيشگيري از بيماري ها هستند.
جهت مشاهده تصاویر کلیک کنید