امروزیکشنبه, 28 مهر 1398 15:16

پاسبانان حوزه سلامت را بايد حرمت كرد

فرماندار گناباد ضمن قدرداني از تلاش‌هاي صورت گرفته در بخش‌هاي مختلف بهداشتي، درماني و آموزشي دانشگاه علوم پزشكي گناباد، گفت: پاسبانان حوزه سلامت را بايد حرمت كرد.
به گزارش وب‌دا، موسي الرضا صائمي‌فرد در همايش گراميداشت هفته سلامت كه با حضور دست‌اندركاران، مديران و كارشناسان عرصه سلامت، اعضاي هيأت رئيسه، مديران و كاركنان دانشگاه، مسئولين ادارات و نهادها، خيرين سلامت و جمعي از توليدكنندگان و مديران واحدهاي توليدي در سالن شهيد دكتر چمران برگزار شد، به اهميت تعليم و تربيت و فرهنگ‌سازي در راستاي تامين سلامت پرداخت و خاطرنشان كرد: در صورتي كه با آموزش مناسب به كودكان و دانش‌آموزان، انسان‌هايي تربيت كنيم كه با رعايت مسائل بهداشتي، به سلامت خود كمك كنند، بسياري از هزينه‌هاي درماني كم خواهد شد.
وي با بيان اينكه ارتباط با خداوند موجب تامين سلامت روان، كنترل استرس‌ها و آرامش بخشيدن به انسان مي‌شود، تصريح كرد: بالاترین بهداشت برای هر فرد جامعه، بهداشت روان است و این بهداشت نیازمند خود مراقبتی و ارتباط با خداوند است.
وي یكی از مهم ترین مسائل اسلام را توجه به بهداشت و سلامت جسمانی و روانی عنوان كرد و با بيان اينكه تلاش در جهت سلامت جسمي و روحي يك تكليف شرعي است، اظهار داشت: در اسلام، هیچ انسانی حق ندارد با انجام كارهای زیان آور و مضر براي بدن، سلامت جسم و روان خود را به مخاطره انداخته و به آن آسيب وارد كند.
وي از سلامت به عنوان يك شخصيت دو بعدي ياد كرد و افزود:سلامت جسمي يك بعد شخصيت سلامت است اما بخش مهمتر آن، مصاديقي همچون سلامت روان است كه خيلي در ظاهر ديده نمي‌شود.
وي با اشاره به آياتي از قرآن كريم، به دميده شدن روح در جسم و پيچيدگي‌هاي تعامل اين دو پرداخت و گفت: بر اساس تعاليم قرآني، نفس آن‌قدر ارزشمند است كه انسان بايد حرمت آن را نگه دارد.
وي افزود: اگر نفس انسان به درستي مديريت نشود و تعقل در آن صورت نگيرد، موجب غفلت و دوري از سلامتي خواهد شد چراكه در نفس سركش، عقل كارايي چنداني نخواهد داشت.
فرماندار گناباد، از عقل به عنوان بالاترين موهبت الهي، سيستم قدرتمند استدلال و مصداق تشخيص ياد كرد و گفت: علم روشنگر است و فراسوي راه را نشان مي‌دهد درحالي كه عقل انتخاب مي‌كند و تشخيص مي‌دهد.
صائمي‌فرد با اشاره به نقش مهم و موثر عقل در سلامت روان، افزود: بايد در جهت سلامت عقل تلاش شود تا انسان دچار فساد نشود.
وي، نقطه شروع رسیدن به جامعه ای سالم از نظر روان را خود انسان عنوان کرد و افزود: سلامت ذاتاً از وجود هر شخص سرچشمه می گیرد و اگر تمامی انسان ها سالم باشند، جامعه نیز سالم خواهد بود.
وي، به هم ريختن امنيت و آرامش را موجب ايجاد اختلال و مشكل در سلامتي دانست و افزود: همان‌طوري كه روح و جسم از هم جداشدني نيست، سلامت جسمي و رواني نيز قابل تفكيك نيستند و اگر مي‌خواهيم سلامتي را به معني فراگير آن تامين نماييم، بايد ابتدا به سلامت روح و روان بپردازيم.
جهت مشاهده تصاوير، اينجاكليك كنيد