امروزچهارشنبه, 24 مهر 1398 03:35

ترویج فرهنگ نماز در دانشگاه‌ها، سد محکمی در برابر تهاجم فرهنگی دشمن است

امام جمعه گناباد بر ضرورت توجه جدی به  ترویج فرهنگ نماز در دانشگاه‌ها تاکید کرد و گفت: اکنون که جوانان در معرض آسیب‌ها و خطرات تهاجم فرهنگی دشمنان هستند، باید بيش از پيش در راستای ترویج فرهنگ نماز در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی تلاش کرد.
به گزارش وب‌دا، حجت الاسلام و المسلمين حسن صادقي‌نسب، در جلسه ستاد توسعه و ترویج اقامه نماز دانشگاه علوم پزشکی گناباد با بیان اینکه نماز ، جوانان را از گناه، معصیت و آسیب‌های فردی و اجتماعی حفظ خواهد کرد، گفت: تلاش در جهت ترویج فرهنگ نماز که بر اساس عشق و محتوا باشد، جنگ نرم دشمن را خنثی می کند.
وی با بیان اینکه اگر نماز به معنای واقعی انجام شود، انسان را از همه گناهان باز می‌دارد، افزود: در صورتی که نماز به شکل واقعی و حقیقی خود اقامه شود، ضمن بازداشتن انسان از گناه و معاصی، موجب آرامش نیز می‌شود.وی از نماز به عنوان یکی از مصادیق عبادت و تعظیم شعائر اسلامی یاد کرد و گفت: نماز انسان را به یاد خدا می‌اندازد و همین یاد خدا، نیروی مهم بازدارنده از گناهان است.حجت الاسلام صادقي‌نسب به تاثیرات مهم نماز در بازدارندگی از بسیاری تضییع حق‌ها اشاره کرد و افزود: بسیاری از احکام نماز همچون باطل بودن نمازخواندن در زمین غصبی و وضوي با آب غصبی، به انسان می‌آموزد که در صورت ضایع نمودن حقوق دیگران، نماز قبول نمی‌شود و همین تفکر انسان را از بسیاری معاصی باز خواهد داشت.
وی با بیان اینکه نماز انسان را ولایت پذیرتر می‌کند، تصریح کرد: نماز باعث دوری انسان از بسیاری رذایل و اعمال ناپسند همچون غیبت، حسد و کینه می‌شود.
وی، مهمترین هدف دشمن از تهاجم فرهنگی را مبارزه با ارزش های دینی عنوان و خاطرنشان کرد: بايد در جهت جذب نسل جوان به این فریضه الهی تلاش كرد.
حجت الاسلام صادقي‌نسب با اشاره به سالروز بعثت نبی مکرم اسلام حضرت محمد (ص)، افزود: عبادت پرودگار متعال، پرهیز از حکومت‌های طغیان‌گر، تزکیه و تعلیم، امر به معروف و نهی از منکر و خدمت به خلق از مهمترین اهداف بعثت پیامبر اسلام(ص) بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد هم در این جلسه، توسعه و ترویج برنامه‌های مذهبی فرهنگی را از رسالت‌های دانشگاه عنوان كرد و با بيان اينكه تضعيف اعتقادات جوانان مهمترين هدف جنگ نرم دشمنان است، افزود: نماز بهترين راهكار مقابله با تهاجم فرهنگی و هوای نفس است.
دکتر احمدي به تاثيرات مهم نماز در زندگي فردي و اجتماعي اشاره كرد و گفت: نماز انسان را در گام برداشتن به سوی تقرب الهی ياري مي‌كند.
وي با اشاره به اقامه نماز جماعت در واحدهاي مختلف تحت پوشش دانشگاه، گفت: خوشبختانه حضور دانشجويان در اقامه نماز جماعت بسيار چشمگير و با شكوه است و حتي نماز صبح در خوابگاه‌هاي دانشجويي دانشگاه به جماعت اقامه مي‌شود.
وي، تشکیل شوراهای فرهنگی نمازخانه‌ها و مسجد، انتصاب رابطین نماز، فراهم شدن امکانات سخت افزاری و نرم افزاری مورد نیاز در مسجد و نمازخانه‌های دانشگاه، برگزاری اعتکاف دانشجویی، برگزاری جلسات قرائت و تفسیر قرآن کریم و تجلیل از خادمان نماز را از مهمترين اقدامات ستاد توسعه و ترویج اقامه نماز اين دانشگاه در راستاي تقویت فضای معنوی و گسترش فرهنگ نماز عنوان كرد.
در ادامه این جلسه، اعضای ستاد توسعه و ترویج اقامه نماز، ضمن ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده در حوزه‌های مختلف، نظرات و پیشنهادات خود را در راستای ترویج فضای معنوی و نمازجماعت ارائه کردند.