امروزدوشنبه, 20 آذر 1396 03:41
ماه گذشته
بازدید کل

اسلام، کسب علم و دانش و پژوهش را عبادت می‌داند

امام جمعه گناباد در دوازدهمین کنگره پژوهشی سالیانه دانشجویان علوم پزشکی شرق کشور گفت: دین اسلام، کسب علم و دانش و انجام پژوهش و تحقیق را عبادت می‌داند.

به گزارش وب‌دا، حجت‌الاسلام حسن صادقی‌نسب، امام جمعه گناباد و مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی در این همایش با بیان اینکه علم و پژوهش از مباحث دینی توصیه شده در قرآن و روایات است، اظهار کرد: در اولین آیات نازل شده قرآن کریم، به تعلیم، تربیت و نوشتن توصیه و از آن‌ها تجلیل شده است.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از آیات قرآن کریم با عبارتهایی همچون«افلا یعقلون»، «افلا یتفکرون»، «افلا ینظرون» و ... به اتمام می‌رسد، ابراز کرد: نظر در قرآن به معنای یک نگاه سطحی نیست بلکه به معنی یک نگاه متفکرانه علمی و تحقیقاتی است.
حجت‌الاسلام صادقی‌نسب با بیان اینکه در روایات دینی، یک ساعت فکر کردن از عبادت مستحبی یک سال بالاتر است، تصریح کرد: فکر کردن یعنی چیزهایی را که می‌دانیم و دانش‌هایی که کسب می‌کنیم، کنار هم بگذاریم و به نتایجی در زمینه مجهولات مختلف برسیم.
وی با اشاره به اینکه در قرآن کریم به نظریه‌پردازی و توجه به آن تشویق و دعوت شده است، گفت: در قرآن تویه شده که بعضی از نظریات را کنار هم قرار بدهید و با هم مقایسه و نظریه‌پردازی کنید تا نقطه صحیح را بدست آورید.
امام جمعه گناباد به تاکیدات مقام معظم رهبری در برپایی کرسی‌های آزاداندیشی و نظریه‌پردازی اشاره و اظهار کرد: کرسی‌های آزاداندیشی فقط مختص مسائل سیاسی و مذهبی نیست و باید با توجه بیشتر به مسائل علمی در این‌گونه نشست‌ها، زمینه نظریه‌پردازی فراهم شود.
حجت‌الاسلام صادقی‌نسب با تشکر از مسئولان، اساتید و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گناباد که زمینه برگزاری این کارگاه علمی را فراهم کردند، اظهار امیدواری کرد که برگزاری این کنگره‌های علمی و پژوهش‌های انجام شده ضمن فراهم کردن بستر تولید علم، منجر به کارآفرینی شود.