امروزیکشنبه, 31 شهریور 1398 16:16

برگزاری جلسه کمیته درون بخشی مدیریت پسماندها در بجستان

جلسه کمیته مدیریت پسماندهای پزشکی شهرستان بجستان در شبکه بهداشت و درمان این شهرستان برگزار شد.

به گزارش وب‌دا، در این جلسه که با حضور دکتر مرادی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد، دکتر محمدی رئیس شبکه بهداشت و درمان و بیمارستان آیت ا... مدنی بجستان و سایر اعضای این کمیته برگزار شد، وضعیت کنونی نحوه جمع‌آوری، بی خطرسازی و دفع بهداشتی زباله‌ها و پسماندهای حوزه پزشکی سطح شهرستان بجستان بررسی و راهکارهای لازم در راستای کاهش آسیب‌ها و خطرات ناشی از این مواد ارائه شد.
در این جلسه بر ضرورت نظارت کامل کارشناسان بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان شهرستان بجستان بر نحوه جمع‌آوری و بی‌خطرسازی زباله‌های بیمارستانی تاکید و مقرر شد به منظور مدیریت پسماندهای تولیدی مراکز و بخش‌های خصوصی، جلسه‌ای با حضور دستگاه‌های مرتبط از جمله فرمانداری، محیط زیست، شهرداری و ... برگزار شود و در خصوص نحوه جمع‌آوری و دفع بهداشتی این مواد تصمیمات لازم اتخاذ گردد.
در حال حاضر پسماندهای عفونی تولید شده در بیمارستان و مراکز درمانی در سطح شهر بجستان پس از جمع آوری،  بوسیله دستگاه بی خطرساز در محل بیمارستان آیت ا... مدنی، بی‌خطر و تبدیل به زباله عادی شده و سپس جهت دفع بهداشتی تحویل شهرداری می‌گردد.
یادآور می‌شود؛ پسماندهای پزشکی به هر نوع زباله‌ای گفته می‌شود كه در مراكز بهداشتی و درمانی تولید می‌شود و در صورتیكه به درستی دفع نشوند، نوعی تهدید مستقیم و فوری برای سلامت افراد جامعه هستند. این پسماندها، شامل پسماندهای عفونی، پسماندهای پاتولوژیك، اجسام تیز و برنده، پسماندهای دارویی و امثال آن است که به دلیل آلوده بودن و احتمال انتقال بیماری، تهدیدی برای سلامتی مردم می‌باشد که باید با روشهای مناسب مدیریت گردد.