امروزجمعه, 09 اسفند 1398 13:22

کارگاه آموزشی پیشگیری از بیماری‌های شایع زنان در بجستان برگزار شد

با هدف ارتقاء آگاهی‌های علمی وآشنایی بیشتر بانوان با نحوه تشخیص و پیشگیری ازبیماری‌های زنان، کارگاه آموزشی بیماری‌های شایع در زنان با محوریت بیماری‌های پوکی استخوان و سرطان پستان در بجستان برگزار شد.

به گزارش وب‌دا، در ابتدای این جلسه، خانم غلامیان مسئول واحد سلامت جمعیت و خانواده شبکه بهداشت و درمان شهرستان بجستان با بیان اهمیت آگاه‌سازی عمومی بانوان، گفت: هفته ملی سلامت بانوان فرصت مناسبی برای اطلاع رسانی، حساس‌سازی و توانمندسازی زنان در خصوص عوامل دخیل در ایجاد بیماری‌های شایع زنان و نشانه‌های بروز این بیماری‌ها است تا زنان با انجام مراقبت‌های ساده از ابتلا به آن پیشگیری کنند.
مسئول مرکز خدمات جامع سلامت شهید آقایی بجستان در این کارگاه آموزشی از پوکی استخوان به عنوان شایع‌ترین بیماری متابولیک استخوان یاد کرد و افزود: این بیماری با بالارفتن متوسط سن افراد جامعه به عنوان یک معضل بهداشتی مطرح شده است.
خانم دکتر ترکمن‌زاده با بیان اینکه پوکی استخوان به فلج کننده خاموش معروف است، گفت: در یک بررسی گزارش شده است که از هر۳ زن که به سن ۶۵ سالگی می‌رسند، یک نفر دچار شکستگی مهره و از هر۵ زن که به سن ۷۰ سالگی می‌رسند، یک نفر دچار شکستگی استخوان ران می‌شود.
وی ادامه داد: به طور کلی زنان در مقایسه با مردان ۳ برابر بیشتر در معرض ابتلا به استئوپروز هستند و درمان نکردن پوکی استخوان باعث درد شدید، کاهش قد ۱۶-۴ سانتی‌متر، بدشکلی، ایجاد برآمدگی با انحنا درپشت،کنترل ضعیف مثانه، ضعف کیفیت زندگی و افزایش مرگ و میر می‌شود.
کارشناس واحد سلامت خانواده شبکه بهداشت و درمان بجستان نیز در خصوص سرطان‌های شایع در زنان به ویژه سرطان سینه،راه‌های پیشگیری، تشخیص و درمان آن توضیحاتی ارائه کرد.
خانم بدیعی ضمن با اشاره به اهمیت نقش غربالگری سرطان پستان در شناخت به موقع و درمان آن، افزود: یکی از مهمترین عوامل موثر در ایجاد سرطان پستان، دارا بودن زمینه ارثی، افزایش سن و سبک زندگی است.
توانمندسازی بانوان در خصوص تشخیص نشانه‌های سرطان پستان به صورت عملی و با استفاده از ماکت‌های(نمونک‌های) آموزشی موجود، پایان بخش این کارگاه آموزشی یک روزه بود.