از مصرف تخم مرغ خام بپرهیزید و تخم مرغ و غذاهای حاوی آن را به طور کامل بپزید.

  • پرینت
کارشناس تغذیه دانشگاه گفت: تخم مرغ یک ماده غذایی غنی از نظر پروتئین ، ویتامین ها و املاح است که می تواند محیط مناسبی برای رشد و تکثیر میکروارگانیسم های مختلف باشد لذا بایستی از مصرف تخم مرغ خام پرهیز نموده و تخم مرغ و غذاهای حاوی آن را به طور کامل بپزیم.
زهرا حسینی افزود: به دلیل اینکه تخم مرغ محیط مناسبی برای رشد و تکثیر میکرو ارگانیسم های مختلف می باشد ، هنگام طبخ غذا از تخم مرغ های ترک دار ، شکسته و معیوب استفاده نکنید و از تخم مرغ های شناسنامه دار با تاریخ معتبر استفاده نمایید. وی افزود: تخم مرغ یکی از با کیفیت ترین و ارزان ترین منابع پروتئینی است که مصرف آن همراه با مواد غذایی فقیر از نظر پروتئین مانند نان ، برنج و غلات باعث تکمیل ارزش پروتئینی غذا می شود. وی با بیان اینکه تخم مرغ دارای انواع ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن شامل ویتامین های گروه D ، E ، A ، B و املاحی نظیر روی ، سلنیوم ، آهن ، ید ، کلسیم و فسفر می باشد ، افزود: تا کنون شانزده ترکیب پروتئینی مختلف در تخم مرغ کشف شده که علاوه بر اینکه بخش عمده ای از پروتئین مورد نیاز بدن برای رشد و نمو و نوسازی عضلات را تأمین می کند به دلیل وجود لیزوزیم ، آویدین و برخی ایمنو گلبولین های موجود درآن خاصیت ضد میکروبی داشته و مانع رشد باکتری های مضر در دستگاه گوارش می شوند.  این کارشناس تغذیه ، چربی های موجود در تخم مرغ را از سودمندترین چربی های موجود عنوان کرد و افزود: یکی از پر ارزش ترین آنها ، لسیتین می باشد که در رشد و نمو مغز و لوله عصبی جنین و نوزادان ، بهبود یادگیری و تقویت حافظه در سالمندان مفید می باشد و ترکیب آن با ویتامین   B12از پیشرفت آلزایمر جلوگیری می کند. وی با اشاره به اینکه برخی افراد به دلیل وجود کلسترول در تخم مرغ آن را مصرف نمی کنند ، افزود: کلسترول موجود در تخم مرغ هیچ نقش موثری در بروز بیماری های قلبی عروقی ندارد زیرا چربی های اشباع در مقایسه با کلسترول تأثیر بیشتری بر افزایش سطح LDL  خون دارند در حالیکه میزان چربی اشباع در تخم مرغ پایین است.  وی تصریح کرد: استفاده از تخم مرغ برای همه افراد بویژه کودکان و نوجوانان ، زنان باردار و شیرده ، ورزشکاران و افرادی که توانایی خرید منابع گران قیمت پروتئینی مانند گوشت ها را ندارند مورد تأکید است ولی برای افراد دارای سابقه خانوادگی یا مبتلا به دیابت ، بیماری های قلبی عروقی ، فشارخون بالا و کلسترول بالا و چاقی ، تنهامصرف سه عدد زرده تخم مرغ در هفته توصیه می شود ولی مصرف سفیده تخم مرغ برای این افراد محدودیتی ندارد.