امروزسه شنبه, 01 آبان 1397 22:28

برگزاری مراسم روز ملی خلیج فارس و جشن نیمه شعبان

مراسم روز ملی خلیج فارس و جشن نیمه شعبان با حضور ۵۰۰ نفر از اساتید و دانشجویان در سالن همایش‌های کوثر پردیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد برگزار شد.

در این مراسم، دکتر محمد عجم استاد دانشگاه و اولین پیشنهاد دهنده روز ملی خلیج فارس در این مراسم گفت: در جغرافیای جهان اسلام هفت دریا وجود داشته که یکی از این دریاها، خلیج فارس بوده است.
دکتر عجم به اسناد و نقشه‌های موجود در این خصوص اشاره نمود و افزود: در کتاب ابن بطوطه و حتی نقشه‌های قدیمی موجود در کشورهای عربی و در نقشه‌هایی در دوره عثمانی و همچنین در نقشه اقلیم‌های هفتگانه دنیا نام خلیج فارس به کار رفته است.
وی درخصوص ادعاها و تلاش‌های برخی کشورها برای تحریف و جعل نام این خلیج٬ با بی اساس خواندن این نظرات گفت: این ادعاها نخستین بار از سال ۱۹۵۸ برای نامیدن این خلیج به خلیج عربی مطرح شد که در دوره اسلامی با نام های ایران، بحر پارس، فارس، عجم و معادل های آن ذکر شده است.
عجم افزود: اولین کشوری که برای تغییر نام خلیج فارس، سرمایه‌گذاری کرد، کویت بود چراکه این کشور در آن زمان ثروتمندتر بود.
وی با بیان اینکه رسانه‌های عربی در آن دوره از نام جعلی خلیج عربی استفاده می‌کردند و این در حالی است که در هیچ مکتوب عربی به طور مطلق نام خلیج عربی را نداریم، گفت: اولین کتابی که در طول تاریخ در خصوص نام خلیج فارس نوشته شد در دوران شاه بود و در آن اشاره کرده بود که نام خلیج فارس از ابتدا خلیج فارس بوده است.
دکتر عجم با تاکید بر این‌که محققین عربی خود اذعان کرده‌اند که در هیچ کجا نام خلیج عربی وجود ندارد، تصریح کرد: در سال ۸۲ مطلبی نوشته شد که خلیج فارس نامی جعلی است و نقشه‌هایی که ایرانیان ارائه می‌کنند ۵۰۰ سال بیشتر اعتبار ندارد.
نویسنده کتاب «اسناد نام خلیج فارس»،  با تاکید بر اینکه حتی در اولین تفاسیر قرآنی که از اهل سنت آمده است، نام بحر فارس یاد شده است،اظهار کرد : در جغرافیای جهان اسلام هفت دریا وجود داشته که یکی از این دریاها، خلیج فارس بوده است.
وی به اسناد و نقشه‌های موجود در این خصوص اشاره نمود و تصریح کرد: در کتاب ابن بطوطه و حتی نقشه‌های قدیمی موجود در کشورهای عربی و در نقشه‌هایی در دوره عثمانی و همچنین در نقشه اقلیم‌های هفتگانه دنیا نام خلیج فارس به کار رفته است.
وی به  وجود سه هزار نقشه در خصوص تایید نام خلیج فارس اشاره کرد و گفت: در کتابخانه کاخ ریاست جمهوری هند که بزرگترین کاخ دنیا است و تمام سقف آن با اشعار فارسی تزیین شده و نقشه‌ای در آن وجود دارد، نام خلیج فارس در آن به کار برده شده است.
وی ادامه داد : بسیاری از رسانه‌های سلطنت طلب با دستاویز قراردادن تغییر نام خلیج فارس می خواهند چنین وانمود کنند که بروز انقلاب اسلامی باعث از دست رفتن دستاوردهای ملی شده است.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه نیز، درخصوص نامگذاری دهم اردیبهشت به عنوان روز ملی خلیج فارس گفت: دهم اردیبهشت روز اخراج پرتغالی‌ها به این دلیل مهم است که پرتغالی‌ها در تاریخ روابط بین الملل، جزو یکی از خشن‌ترین استعمارگران هستند که ایران در این روز توانست ابهت این استعمارگر را شکسته و ضعیف گرداند و آن را وادار به عقب نشینی از خلیج فارس کرده و در تاریخ نام خود را به عنوان یک ابرقدرت مطرح کند.
دکتر مینوئیان افزود: پس از آن در زمان حضور انگلیسی‌ها در منطقه طی دو قرار داد مجمل و مفصل حق حاکمیت ایران بر خلیج فارس شناخته شد و براساس این دو قرارداد هرکشتی که از این خلیج عبور و مرور می کرد باید اجازه ایران را می‌داشت و در نقشه‌های دوره عثمانی نیز حق حاکمیت ایران بر این خلیج شناخته شده است.
شایان ذکر است: اجرای موسیقی، خوانندگی پاپ، اجرای تئاتر، مسابقه و پخش کلیپ، از دیگر برنامه‌های این مراسم بود.