امروزیکشنبه, 09 آذر 1399 20:26

حضرت زینب (س)، یکی از برجسته‌ترین شخصیت‌ها در واقعه عاشورا

معاون فرهنگی و دانشجویی و سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: یکی از برجسته‌ترین، تأثیرگذارترین و ماندگارترین شخصیت‌ها در واقعه عاشورا، حضرت زینب (س) هستند. ایشان همراه برادر خودشان در این مسیر حرکت کردند و یک پشتوانه‌ای برای امام حسین (ع) و سایر افراد خانواده و یاران آن امام نیز بودند.

دکتر سیماسادات لاری" در نهمین برنامه زنده اینترنتی «مسیر عاشقی» دانشگاه علوم پزشکی گناباد در ارتباطی تلفنی با تسلیت فرارسیدن شام غریبان اباعبدالله، اظهار کرد: در حقیقت حضرت زینب (س)، کاروان اسرا را بعد از واقعه عاشورا محافظت نمود و فرزندانی را تربیت کرد که آنها هم در رکاب امام حسین (ع) شهید شدند و بعد از آن هم برای انتقال پیام شهدا و رسواکردن ظلم و ستم بنی‌امیه، سخنرانی‌هایی کوبنده و خطبه‌هایی قرا داشتند.
وی همچنین با اشاره به نقش حضرت زینب کبری (س) در پرستاری از امام سجاد (ع)، خاطرنشان کرد: پرستاران و کادر بهداشتی و درمانی عزیز کشور در این ایام، زینب‌گونه مقاومت و جان‌فشانی کردند و لذا ما باید همه کمک کنیم و قدر این عزیزان را بدانیم و از همه این وقایع درس بگیریم.
نقش مدافعان سلامت در تاریخ ماندگار خواهد ماند
دکتر لاری نقش مدافعان سلامت در مبارزه با بیماری کرونا، همچون حضرت زینب (ع) و امام حسین (ع) در تاریخ ماندگار خواهد ماند، تصریح کرد: جوانان و به ویژه بانوان کشور ما، چه در جنگ تحمیلی و چه در این اپیدمی کرونا، دو قشر بسیار تاثیرگذار بودند و با آن صداقت، خلوص و پاکی که دارند، می‌دانند که وقتی احساس و عقل با هم درآمیخته شود، می‌توانند منشاء اثر بوده و افتخارآفرینی کنند.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اذعان کرد: با گذشت ۱۴۰۰ سال از واقعه تاریخی عاشورا، هنوز خون حسین (ع) می‌جوشد و در حقیقت می‌توانیم بگوئیم امام حسین (ع) عاشورا را خلق کرد و حضرت زینب (س) درس آزادگی و هدف قیام را ماندگار نمود.
جوانان مظهر آزاداندیشی و مطالبه‌گری هستند
وی جوانان را مظهر آزاداندیشی و مطالبه‌گری دانست و گفت: در حقیقت، هدف اصلی از قیام امام حسین (ع) هم نفی سازش با ظلم و هم نفی ذلت و خواری بود.
دکتر لاری افزود: هنوز مصلحت‌اندیشی و ترس در وجود جوانان غلبه نکرده و اگر جوانان در مسیر درست حرکت کنند، با روحیه آزادی‌خواهی و سازش‌ناپذیری که دارند، می‌توانند از ظلم و جور به غلیان درآمده و در مقابل ظلم ایستادگی کنند.
وی ادامه داد: در حقیقت در قیام عاشورا، بیشتر لشکر امام حسین (ع) را جوانان تشکیل دادند، حتی سفیران امام حسین (ع) مانند مسلم بن عقیل هم جوان بودند که علی‌رغم همه سختی‌ها می‌دانستند در این راه ممکن است شهید شوند و امام حسین (ع) این آگاهی را به آنها داده بود.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تأکید کرد: حضرت علی اکبر (ع) و حضرت عباس (ع) که مظهر وفاداری، ادب، بصیرت، آزادگی و حق طلبی بودند، برای همه جوانان ما الگو هستند.
او گفت: جوانان ما چه در جبهه‌های جنگ و چه در مدت اپیدمی این بیماری، عزمی راسخ داشتند و در تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی هم دانشجویان ما وارد صحنه شدند؛ آنهایی که می‌توانستند به کمک خط مقدم درمان آمدند و به درمانگری مشغول گردیدند، عده‌ای در بحث آگاهی‌سازی مردم وارد شدند و افرادی هم در توزیع بسته‌های حمایتی و ماسک گام نهادند.
دکتر لاری با بیان اینکه درس آزادگی و سازش‌ناپذیری را باید از قیام‌ امام حسین (ع) آموخت، تصریح کرد: باید این امام را الگوی خودمان قرار داده و در هر زمانی، انتخابی درست انجام دهیم.
عشق حسین (ع) در وجود همه ما جاودانه هست
وی با بیان اینکه عشق حسین (ع) در وجود همه ما جاودانه هست، اضافه کرد: چه بتوانیم به طور فیزیکی عزاداری کنیم و چه با این شرایطی که پیش آمده نتوانیم کنار هم قرار بگیریم، ولی همه می‌دانیم حفظ جان واجب است؛ لذا انجام عزاداری به شکل مجازی، فرصت بسیار خوبی هست که ما بتوانیم این عشق حسین (ع) را در قلوب همه به هیجان بیاوریم و بدون شک همین توسلات که در فضای مجازی صورت می‌گیرد، ان شاءالله منشاء خیر می‌شود.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پایان ابراز کرد: امیدواریم روزی برسد که منشاء این ویروس منحوس، هم از کشور ما و هم از کل جهان برداشته شود و ما بتوانیم این بیماری را با یاری خداوند شکست بدهیم.
شایان ذکر است برنامه زنده اینترنتی مسیر عاشقی به همت هیئات مذهبی دانشگاه، دفتر نهاد مقام معظم رهبری، روابط عمومی دانشگاه، پایگاه خبری و اطلاع‌رسانی مفدا و مدیریت تعالی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی گناباد از شب سوم محرم به مدت ۱۰ شب اجرا شد.