امروزسه شنبه, 06 اسفند 1398 16:40

ابلاغ آئین‌نامه تأسیس مراکز مشاوره و ارائه مراقبت‌های پرستاری در منزل

مدیر پرستاری دانشگاه گفت: در پاسخ به انتظارات و نیازهای اساسی مردم و نظام سلامت و به فضل و رحمت الهی، با تاکید و حمایت‌های مقام عالی وزارت و معاونت پرستاری، آیین‌نامه جدید تاسیس مراکز مشاوره و ارائه مراقبت‌های پرستاری در منزل ابلاغ شد.
خانم قرچه افزود: مرکز مشاوره و ارائه مراقبت‌های پرستاری در منزل به مؤسسه‌ای اتلاق می‌شود که طبق این آئین‌نامه جهت تأمین مراقبت‌های پرستاری در سطوح مختلف نظام سلامت و بر اساس نیاز مددجویان مطابق با شرح وظایف و اختیارات تعیین شده پس از اخذ مجوز توسط افراد حقیقی یا حقوقی واجد شرایط و با صلاحیت دایر می‌گردد.
وی، هدف از تأسیس این مراکز را تأمین، حفظ و ارتقای سلامت مددجویان و بیماران به صورت مستقیم و غیر مستقیم از طریق ارائه مراقبت‌های پرستاری مبتنی بر نیاز جامعه در زمینه‌های مراقبتی، مشاوره‌ای، آموزشی، درمانی، توانبخشی و تأمین نیروی انسانی کارآمد و با تأکید بر افزایش سلامتی و کاهش تأثیر ناتوانی به ویژه در بیماری‌های مزمن و سالمندان عنوان کرد و افزود:  آموزش خودمراقبتي در زمينه مراقبت‌هاي پرستاری به فرد، خانواده و مددجو، ارائه خدمات مشاوره‌اي، آموزشي حضوري و  غير حضوری (تله نرسینگ) به مددجو و  انجام روش‌هاي مراقبتي مجاز در قالب شرح وظايف رده‌هاي مختلف از جمله وظایف و اختیارات این مراکز است.
خانم قرچه عنوان کرد: بازديد منزل و ارائه خدمات مشاوره‌اي، آموزشي و مراقبتي ـ درماني لازم در تمام مراحل )قبل از پذيرش بيماران و بعد از ترخيص از بيمارستان) با هماهنگي پزشك معالج، رايزني و عقد قرارداد با مراكز درماني و بيمارستاني براي تحت پوشش قرار دادن بيماران نيازمند به تداوم مراقبت بعد از ترخيص، شناسائي مددجويان جامعه و ارجاع به موقع به مراكز بهداشتي ـ درماني و توانبخشي در زمان بازديد و پيگيري موارد مشخص، آموزش ارائه خدمات مراقبتي به منظور بازتواني و نوتواني مددجويان (كودكان معلول، معلولين جسمي و رواني، سالمندان و بيماران مزمن) با هماهنگي پزشك معالج، ارائه مراقبت‌هاي پرستاري در قالب ايجاد و تداوم مراكز مراقبت تسكيني براي بيماران صعب‌العلاج، ارائه خدمات مشاوره‌اي و مراقبتي به مراكز و مؤسسات مانند مدارس، كارخانجات، ادارات و...،  همكاري با مراكز و مؤسسات بهداشتي ـ درماني جهت افزايش بهره‌وري اين مراكز و تأمين بخشي از مراقبت‌ها به بيماران در قالب خريد خدمات در محل مراكز درماني به صورت شيفتي يا پاره‌وقت و برقراري ارتباط با مراكز بهداشتي ـ درماني و داروخانه‌ها به منظور ايجاد شبكه‌هاي تسهيل شده در خدمت‌رساني به بيماران از دیگر وظایف و اختیارات این مراکز است.
لینک آیین‌نامه ابلاغی