امروزسه شنبه, 26 دی 1396 18:54
بازدید کل
32053

کنفرانس علمی یک روزه مدیریت درمان سکته حاد مغزی برگزار شد

به همت مدیریت پرستاری دانشگاه و با همکاری مرکز آموزش مداوم پزشکی، کنفرانس علمی یک روزه مدیریت درمان سکته حاد مغزی برگزار شد.

به گزارش وب‌دا، در این کارگاه علمی دارای امتیاز بازآموزی که در سالن ابن‌سینا پردیس دانشگاه برگزار شد، جمعی از پزشکان و پرستاران حضور داشتند.
در این کارگاه یک‌روزه، دکتر سبحانی متخصص مغز و اعصاب مطالبی در خصوص آشنایی با برنامه مدیریت درمان سکته حاد مغزی (کد 724)، علائم سکته حاد مغزی، اهمیت زمان در درمان سکته حاد مغزی، اهمیت کار تیمی در درمان سکته حاد مغزی و ابزارهای مورد استفاده در سنجش ناتوانی سکته حاد مغزی ارائه کرد.
در ادامه این کارگاه، دکتر زمانی متخصص طب اورژانس، مطالبی درباره آماده‌سازی و تزریق rtp.A (ترومبولیک وریدی)، اقدامات پزشکی و پرستاری در اورژانس در برخورد با بیمار سکته حاد مغزی بیان کرد.
دکتر محسن صاحبان‌ملکی متخصص بیهوشی و فلوشیپ مراقبت‌های ویژه هم در این کارگاه علمی، توضیحاتی در مورد داروهای معمول در استروک‌یونیت (لابتولول، آسپرین، کلوپیدیگرول، وارفارین، هپارین) و عوارض سکته مغزی شامل آسپیراسیون، ترومبوز وریدهای عمقی پا، آمبولی و زخم بستر ارائه کرد.
همچنین دکتر سبحانی متخصص مغز و اعصاب در پایان کارگاه، در مورد آموزش زمان ترخیص و اقدامات مراقبتی در استروک یونیت مطالبی را بیان کرد.
شایان ذکر است سکته مغزی از علل اصلی مرگ و میر و ناتوانی در سراسر جهان است؛ بیش از یک سوم مرگ‌های ناشی از سکته مغزی در جهان در کشورهای در حال توسعه رخ می‌دهد. عمده بیماران پس از فاز حاد سکته مغزی از نقایص نورولوژیک جدی رنج می‌برند. عوارض ناشی از سکته حاد مغزی شامل هزینه‌های درمانی و بازتوانی و از کارافتادگی قسمتی از نیروی کار مفید جامعه، سالیانه هزینه هنگفتی را بر نظام سلامت کشور و خانواده‌ها تحمیل می‌کند و از این‌رو شناخت و درمان ریسک فاکتورها، پیشگیری اولیه و ثانویه و همچنین درمان مرحله حاد سکته مغزی جهت کاهش عوارض و ناتوانی‌های ناشی از سکته حاد مغزی یکی از اصلی‌ترین اولویت‌های سلامت در هر جامعه بشمار می‌رود.
یادآور می‌شود، بیمارستان علامه بهلول گنابادی مجری برنامه مدیریت درمان سکته حاد مغزی (کد724) در دانشگاه علوم پزشکی گناباد است.