امروزسه شنبه, 01 اسفند 1396 16:57
بازدید کل
1999

لزوم حفظ شأن نیروی انسانی ماهر و توانمند در حوزه پرستاری

مشاور معاون پرستاری و مدیرکل دفتر ارتقاء سلامت و خدمات بالینی پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در آئین بزرگداشت روز پرستار در تالار شهید دکتر چمران دانشگاه علوم پزشکی گناباد بر لزوم حفظ شأن نیروی انسانی ماهر و توانمند در حوزه پرستاری تاکید کرد.
                                                                                       برای مشاهده تصاویر کلیک کنید

به گزارش وب‌دا، احمد نجاتیان در این مراسم که با حضور امام جمعه، اعضای هیئت رئیسه، مدیران، اعضای هیئت علمی، اساتید، کارکنان و پرستاران دانشگاه، اعضای هیئت مدیره نظام پرستاری، بخشدار مرکزی، فرماندهان نظامی و انتظامی و جمعی از مسئولان شهرستان گناباد برگزار شد، گفت: تمایلی به کار پرستاران به صورت شرکتی نداریم چراکه اعتقاد داریم باید پرستاران امنیت شغلی لازم را داشته باشند هرچند دریافتی پرستاران شرکتی در تهران از دریافتی پرستاران قراردادی هم بیشتر است.
وی با اشاره به مجوزهای استخدامی در چند سال گذشته، اظهار کرد: به رغم استخدام پرستاران در چند مرحله ولی هنوز با مشکل کمبود پرستار مواجه هستیم.
مشاور معاون پرستاری و مدیرکل دفتر ارتقاء سلامت و خدمات بالینی پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینکه هم‌اکنون سرانه پرستار در کشور، یک پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی است، گفت: خوشبختانه این نسبت در دانشگاه علوم پزشکی گناباد وضعیت بهتری دارد هرچند هنوز تا سطح ایده‌آل و استاندارد، فاصله دارد.
نجاتیان، ایجاد مراکز جامع مراقبت‌های پرستاری را یکی از برنامه‌های مهم وزارت بهداشت در حوزه پرستاری عنوان و ابراز کرد: این مراکز، اقامتگاه بیمارانی است که دوران حاد بیماری خود را گذرانده‌اند و می‌توانند در مراکزی با سطح خدمات پایین‌تر، پرستاری شوند.
حجت‌الاسلام صادقی‌نسب، امام جمعه و مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه هم در این مراسم با بیان بخشی از آیه 32 سوره مائده:« وَ مَنْ أَحْياها فَكَأَنَّما أَحْيَا النَّاسَ جَميعاً؛ و هر كس كسى را زنده بدارد چنان است كه گويى تمام مردم را زنده داشته است.»، گفت: هر فردی که به کسی زندگی و حیات تازه‌ای ببخشد، مثل این است که به بشریت حیات تازه‌ای بخشیده است و این آیه به خوبی اهمیت و جایگاه حرفه‌هایی مثل پرستاری را نشان می‌دهد.
وی با اشاره به خدمات و نقش پرستاران در دوران دفاع مقدس، اظهار کرد: پرستاران، کادر درمانی و نیروهای بهداشتی درمانی چه در دوران دفاع مقدس، چه پس از آن تا کنون، خدمات ارزنده و قابل تقدیری به مردم ارائه داده‌اند.
حجت‌الاسلام صادقی‌نسب با تشریح اجر و پاداش معنوی کار پرستاران، گفت: احادیث و روایات زیادی در خصوص اهمیت و ثواب کار پرستاری از بیمار وجود دارد که به عنوان نمونه در یکی از روایات آمده است: کسی که برای رفع نیازهای بیماری تلاش کند، خواه آن درخواست برآورده شود یا نشود، همانند روزی که از مادر متولد شده است، از گناهان پاک می شود.
وی در ابتدای سخنان خود با تبریک ایام ولادت حضرت زینب(س)، افزود: این بانوی بزرگوار در آن شرایط سخت پس از عاشورا، بهترین پرستاری را از کسانی که به لحاظ جسمی و روحی آزرده بودند، به عمل آورد و ضمن التیام زخم‌ها، با مهربانی‌های صبورانه خود آن‌ها را امیدوار نگه می‌داشت.
حجت‌الاسلام صادقی‌نسب اظهار امیدواری کرد که پرستاران جامعه اسلامی هم با الگوگرفتن از ایثار و صبر حضرت زینب(س)، در راه پرستاری از بیماران تلاش کنند.