امروزپنج شنبه, 03 خرداد 1397 03:09

مامایی ؛ مهمترین حلقه در سلامت و حفظ خانواده

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گناباد در مراسم تجلیل از ماماهای نمونه دانشگاه در سال گذشته گفت: مامایی، مهمترین حلقه در سلامت و حفظ خانواده است.

برای مشاهده تصاویر کلیک کنید

به گزارش وب‌دا، دکتر جلیل مشاری در مراسم گرامیداشت روز جهانی ماما و تجلیل از ماماهای نمونه دانشگاه که با حضور جمعی از اعضای هیئت رئیسه، مدیران و کارشناسان معاونت‌های بهداشت و درمان و مدیرگروه، اعضای هیئت علمی، اساتید و دانشجویان رشته مامایی در تالار اجتماعات شهید دکتر چمران برگزار شد، با تبریک روز ماما، از خدمات و تلاش‌های ماماهای شاغل در حوزه درمان و بهداشت تشکر کرد.
دکتر مشاری با اشاره به اینکه در گذشته ماما تنها به معنای فرد مراقبت‌کننده از یک زایمان بود، اظهار کرد: امروزه حیطه ارائه خدمات مامایی گسترش زیادی یافته است و ابعاد مختلف بهداشتی را نیز در برمی‌گیرد.
وی ادامه داد: هم‌اکنون ماماها از سن بلوغ، بارداری، دوران حاملگی، زمان وضع حمل و بعد از آن حتی دوران یائسگی، به مادرانی که قصد بارداری دارند، خدمات و آموزش‌هایی در زمینه بهداشت باروری ارائه می‌کنند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گناباد، از مامایی به عنوان مهمترین حلقه در سلامت و حفظ خانواده یاد کرد و افزود:  مامایی یک رشته کهن است ولی امروزه به رشته‌ای تبدیل شده که فعالیت آن عالمانه و به صورت افزایش مهارت و پیگیری مستمر در مورد افزایش دانش است.
دکتر مشاری با اشاره به شعار امسال روز جهانی ماما که « ماما ؛ پیشرو در ارایه مراقبت باکیفیت» است، اظهار امیدواری کرد که ماماهای شاغل در بخش‌های مختلف دانشگاه بتوانند با افزودن دانش و مهارت حرفه‌ای خود، خدمات باکیفیت‌تری به مراجعین ارائه کنند.
وی، زایمان را پدیده‌ای جالب، مهیج و غرورآفرین برای مادر دانست و تصریح کرد: ممکن است زایمان در روند خود با مشکلاتی مواجه شود و نیاز به مراقبت بیشتر داشته باشد که در تمام این مراحل نقش ماما نقش برجسته‌ای است و مراقبت او باعث ارائه خدماتی می‌شود که از مرگ و میر مادری جلوگیری می‌کند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گناباد در ادامه به تشریح اقدامات و دستاوردهای بسته ترویج زایمان طبیعی طرح تحول نظام سلامت پرداخت و گفت: در راستای این برنامه تلاش شد تا با افزایش توانایی در کارشناسان، رایگان شدن فرانشیز زایمان طبیعی، افزایش آموزش‌ها و .... سطح ارائه خدمات باکیفیت در حوزه زایمان ارتقاء یابد.
دکتر مشاری از ماماها به عنوان یکی از ارزشمندترین گروه‌های ارائه دهنده خدمت در طرح تحول نظام سلامت یاد کرد و افزود:  رایگان کردن فرانشیز زایمان طبیعی یکی از برنامه‌های تشویقی طرح تحول نظام سلامت بود که در همین راستا از آغاز این طرح در اردیبهشت 93 تا پایان سال 96، تعداد  9470 مورد زایمان طبیعی در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه انجام شد.
وی، اجرای بسته‌های ماندگاری و مقیمی پزشکان متخصص زنان و بیهوشی، ارائه خدمات کاهش درد، تکریم مادر باردار، حضور مامای همراه و ... را از اقدامات دیگر انجام شده در راستای ترویج زایمان طبیعی و کاهش مرگ و میر مادری بیان و ابراز کرد: در راستای حفظ حریم خصوصی مادران، در مجموه هشت اتاق L.D.R در بیمارستان‌های گناباد و بجستان احداث و تجهیز شد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گناباد ادامه داد: در راستای فرهنگ‌سازی ترویج زایمان طبیعی و توانمندسازی مادران باردار، برنامه‌های مختلفی از جمله جشنواره ترویج زایمان طبیعی، سمینار شیر مادر، ‌کلاس‌های رایگان آمادگی برای زایمان، توزیع پمفلت و ... اجرا شده است.
دکتر مشاری با بیان اینکه حدود 3500 نفر در ‌کلاس‌های رایگان آمادگی برای زایمان آموزش دیده‌اند، اظهار کرد: علاوه بر برگزاری کارگاه‌های توانمندسازی برای ماماها، بیش از 90درصد آنها دوره 60ساعته زایمان فیزیولوژیک را طی کرده‌اند.
وی با اشاره به کاهش مداخلات حین زایمان از   45 به  41 درصد، گفت: میزان انجام زایمان توسط ماماها از 55 به 68درصد افزایش یافته است.