امروزیکشنبه, 30 دی 1397 19:20

تریبون 3 دقیقه ای در مساجد با موضوع سلامت

به منظور آگاه سازی جامعه در خصوص تشخیص به موقع علائم سکته مغزی جهت افزایش امکان درمان آن، طرح تریبون 3 دقیقه ای در مساجد توسط معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی گناباد اجرایی شد.Dr-Sobhani

به گزارش وب‌دا، در این طرح که تا کنون در مسجد جامع و مصلی و مسجد 14 معصوم (ع) انجام شده است، دکتر محمدرضا سبحانی، متخصص مغز و اعصاب بیمارستان علامه بهلول گنابادی با بیان سخنان کوتاهی در جمع نمازگزاران، مهمترین مطالب در خصوص تشخیص به موقع علائم سکته مغزی را در مدت زمان سه دقیقه و به منظور آگاه سازی مردم بیان نمود.
این متخصص مغز و اعصاب با اشاره به اینکه سکته مغزی دومین عامل مرگ و میر و شایعترین عامل ناتوانی در ایران است گفت: از آنجا که اقدامات درمانی برای رفع خطرات سکته مغزی حداکثر در سه ساعت اول وقوع سکته موثر است، آگاهی مردم نسبت به شناخت علائم و عوامل ایجاد این بیماری و تماس سریع با اورژانس 115 می تواند درصد قابل توجهی از عوارض خطر سکته‌های مغزی را کاهش دهد.
دکتر سبحانی افزود: سکته‌های مغزی به علت مشکلات جریان خون در مغز رخ می‌دهد و ممکن است بواسطه ایجاد یک لخته خونی، جریان خون در رگ مسدود و یا یک رگ خونی در مغز پاره شود و منتهی به مرگ بافت‌های مغز گردد.
وی اظهار داشت: پایش های منظم کنترل پرفشاری خون، قند و چربی از مهمترین راه‌های پیشگیری از وقوع این نوع سکته هاست.
دکتر سبحانی به فراهم شدن راه های درمانی این نوع از سکته ها در بیمارستان علامه بهلول گنابادی اشاره کرد و گفت: با تشخیص به موقع علائم بروز سکته که شامل بروز هرگونه تغییر ناگهانی در وضعیت ظاهری صورت، کم شدن ناگهانی قدرت عضلانی اندام‌ها و یا اختلال ناگهانی در قدرت تکلم است، و مراجعه سریع به اورژانس بیمارستان می‌توان تا حد زیادی از آسیب های سکته مغزی جلوگیری کرد.
شایان ذکر است که برنامه ملی درمان سکته مغزی، در بیمارستان علامه بهلول گنابادی ( مجری کد 724) در حال اجرا است.