امروزپنج شنبه, 25 مهر 1398 11:56

برگزاری کنفرانس علمی مهارت‌های ارتباطی

به همت اداره اورژانس بیمارستانی معاونت درمان و با همکاری دفتر آموزش مداوم دانشگاه، کنفرانس علمی یک روزه مهارت‌های ارتباطی با امتیاز بازآموزی در سالن ابن‌سینا پردیس دانشگاه برگزار شد.

به گزارش وب‌دا، کارشناس اورژانس بیمارستانی معاونت درمان گفت: این کنفرانس علمی با هدف ارتقای سطح آگاهی پرسنل بالینی در رابطه با مهارت‌های ارتباطی و بهبود ارتباط پرستار و بیمار در تمامی بخش‌های بیمارستان بویژه بخش اورژانس برگزار شد.
فاطمه حسین‌پور افزود: پرستار می‌تواند با برقراری ارتباط درمانی مؤثر، توضیح چگونگی انجام پروسیجرهای درمانی و آموزش مراقبت‌های ضروری حین مراقبت از بیمار، طول مدت زمان بستری بیمار را کم کرده و با تسریع در روند بهبودی و شرکت فعال بیمار در فرآیند درمان موجب شکل گیری احساس رضایت‌مندی در بیماران شود.

در ابتدای این کنفرانس علمی، دکتر مشاری معاون درمان با اشاره به اهمیت ارتباط درمانگر- بیمار، ارتباط را یکی از مفاهیم اساسی در پرستاری دانست و افزود: تیم درمانی باید توانایی برقراری ارتباط مؤثر را داشته باشد تا بتواند از نیازهای بیمار خود مطلع گردد و در زمان مناسب اقدامات درمانی را متناسب با نیاز بیمار ارائه کند.

در ادامه دکتر پاسبان مدیر نظارت بر درمان و رئیس اداره بازرسي، ارزيابي عملكرد و پاسخگويي به شكايات دانشگاه گفت: بسیاری از شکایات مطرح شده در حوزه درمان مربوط به نارضایتی بیماران ناشی از عدم برقراری ارتباط صحیح بین تیم درمانی و بیمار است که نشان دهنده اهمیت بالای این موضوع می باشد.

در این کنفرانس علمی که با شرکت مدیران و کارشناسان حوزه معاونت درمان و بیمارستان‌های دانشگاه برگزار شد، دکتر محمدرضا منصوریان (دبیر علمی برنامه) و خانم دکتر شهلا خسروان به عنوان مدرسین کارگاه، مطالبی را در خصوص مفهوم ارتباط، عوامل مؤثر در ارتباط، مهارت برقراری ارتباط کلامی و غیرکلامی، عوامل تسهیل کننده و موانع ارتباط، اخلاق در ارتباط و نحوه اطلاع دادن وقایع ناگوار به همراهان بیمار مطرح و برای شرکت‌کنندگان تبیین کردند.
یادآور می‌شود؛ کنفرانس علمی مهارت‌های ارتباطی به صورت ارائه مباحث نظری، طرح سناریوها  و پرسش و پاسخ برگزار گردید.