امروزسه شنبه, 04 تیر 1398 14:56

استقرار پایگاه‌های کنترل فشارخون در بیمارستان‌های گناباد و بجستان

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گناباد ضمن بازدید از پایگاه سلامت مستقر در بیمارستان علامه بهلول گنابادی و کنترل فشارخون خود، گفت: در راستای اجرای طرح ملی بسیج کنترل فشارخون، در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه، ایستگاه‌های کنترل فشارخون راه‌اندازی شده است.

به گزارش وب‌دا، دکتر جلیل مشاری با بیان اینکه بر اساس آمار، حداقل 40 درصد افراد مبتلا، از فشارخون بالای خود بی اطلاع هستند. گفت: به جز موارد فشارخون حاد و شدید که علائم خاص خود را دارد، معمولاً فشارخون بالا در افراد بدون علامت است.
وی افزود: در صورتی که فشارخون بالا در مراحل اولیه که هنوز عوارض آن ایجاد نشده است، کشف گردد، کنترل و درمان فشارخون بالا، بسیار ساده و مهم است.
دکتر مشاری با بیان اینکه طرح ملی بسیج کنترل فشارخون در راستای شناسایی افراد با فشارخون بالا به منظور جلوگیری از عوارض آن در حال اجرا است، اظهار کرد: معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی گناباد ضمن همکاری با ستاد اجرایی مستقر در معاونت بهداشتی، پایگاه‌هایی را در سطح بیمارستان‌های تابعه راه‌اندازی کرده است و بر اساس دستورالعمل ارائه شده از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در حال آماده‌سازی و ایجاد کلینیک دائمی کنترل فشارخون در بیمارستان‌های تابعه است. همچنین  اورژانس 115 دانشگاه  نیز در اجرای این طرح همکاری می‌کند.
وی با دعوت از همشهریان محترم جهت شرکت در این طرح ملی، خاطرنشان کرد: کنترل خشم و استرس، عدم مصرف دخانیات، ورزش منظم، کاهش نمک مصرفی، کنترل وزن و چاقی و مصرف غذای سالم از جمله راهکارهای کنترل فشارخون و داشتن زندگی همراه با سلامتی است.
این متخصص کودکان توصیه کرد: باید برای کودکان، زمان استفاده از تلویزیون، تلفن همراه، تبلت و .. در شبانه‌روز به حداکثر دو ساعت کاهش یابد و از نشستن طولانی و مصرف اسنک‌ها(پفک، چیپس و ..)پرهیز کنند.
دکتر مشاری در پایان از همه همکاران معاونت درمان، بیمارستان‌ها و پایگاه‌های اورژانس که در راستای طرح ملی بسیج کنترل فشارخون همکاری می‌کنند، قدردانی نمود.