امروزسه شنبه, 21 آبان 1398 19:51

برگزاری کنفرانس یک روزه آموزش مداوم هموویژیلانس

به همت اداره امور آزمایشگاه‌های معاونت درمان دانشگاه و با همکاری اداره کل انتقال خون خراسان رضوی و مشارکت دفتر آموزش مداوم دانشگاه، کنفرانس یک روزه آموزش مداوم با موضوع هموویژیلانس (طب انتقال خون) برگزار گردید.
به گزارش وب‌دا، در این برنامه که با حضور پرسنل گروه‌های مختلف درمانی دانشگاه و جمعی از پزشکان در تالار شهید دکتر چمران دانشگاه برگزار شد، پس از ارائه خیرمقدم و بیان اهداف برگزاری کارگاه توسط دکتر مشاری معاون درمان دانشگاه، سخنرانان به ارائه مطالب خود پرداختند. خانم دکتر بازرگانی رئیس اداره پخش خون و سنجش مصرف بیمارستانی اداره کل انتقال خون خراسان رضوی به عنوان اولین سخنران این کارگاه آموزشی، ضمن ارائه توضیحاتی در مورد سیستم هموویژیلانس در مراکز بیمارستانی، به بیان توضیحاتی پیرامون نحوه جمع‌آوری خون، مدیریت خون در بیمار و شرایط نگهداری و انبار آن و همچنین لزوم پرکردن فرم‌های عوارض تزریق و ارائه گزارش به سازمان انتقال خون پرداخت. در ادامه، دکتر کرامتی مدیرگروه هماتولوژی و بانک خون دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مطالبی را در زمینه آشنایی با انواع فرآورده‌های خونی و اندیکاسیون تزریق آنها و همچنین آزمایشات بانک خون و خطاهای رایج آن و خانم دکتر تهرانیان رئیس اداره آموزش و پژوهش اداره کل انتقال خون خراسان رضوی مطالبی را درباره آشنایی با فرآورده‌های نوین خونی بیان کردند. نحوه صحیح آماده‌سازی و تزریق خون به بیمار توسط خانم دکتر بازرگانی و انتقال خون با حجم بالا و عوارض حاد و تاخیری ناشی از تزریق خون توسط دکتر حمزه‌ای متخصص بیهوشی از دیگر مطالب ارائه شده در این کارگاه آموزشی بود. شایان ذکر است، طب انتقال خون یکی از شاخصه‌های مهم اعتباربخشی مراکز بیمارستانی است که با توجه به گستردگی دامنه افراد دخیل در اجرای صحیح این فرآیند از سازمان انتقال خون تا آزمایشگاه و بخش‌های مختلف یک بیمارستان، لزوم تداوم اجرای چنین برنامه‌های آموزشی و کاربردی با هدف بروزرسانی و ارتقاء سطح کیفی اطلاعات و ارائه خدمات توسط کادر درمانی ضروری به نظر می‌رسد.