امروزدوشنبه, 29 دی 1399 05:02

راه اندازي سايت علمي دفتر بهبود تغذيه جامعه معاونت بهداشت



مدير كل دفتر بهبود تغذيه در نخستين همايش كشوري تغذيه سالم از راه اندازي سايت علمي دفتر بهبود تغذيه به نشانی nut.behdasht.gov.ir خبر داد.
به گزارش خبرنگار وب دا؛ دكتر زهرا عبداللهي ضمن اعلام اين خبر به تشريح برنامه هاي دفتر بهبود تغذيه جامعه در هفته تغذيه پرداخت و گفت: برگزاري دوره هاي آموزش الكترونيك تغذيه براي عموم مردم، تهيه بازيهاي رايانه اي براي كودكان و نوجوانان با موضوع تغذيه، تهيه 31 كتاب نرم افزار با موضوعات مختلف تغذيعه اي، توليد نرم افزار محاسبه شاخص توده بدني، محاسبه وزن ايده آل و محاسبه دور كمر و همچنين امكان اندازه گيري شاخص ها بر روي تلفن همراه از مهمترين اقدامات صورت گرفته در هفته بسيج ملي آموزش همگاني تغذيه است.
وي با اشاره به اين كه يكي از اهداف دفتر بهبود تغذيه در جامعه ارتقاء سواد و فرهنگ تغذيه مردم است گفت: در هفته ملي بسيج آموزش همگاني تغذيه، اقدامات و برنامه هاي مختلفي از جمله 770 كارگاه آموزشي تئوري و عملي، سخنراني هاي علمي و 70 همايش و جشنواره غذاي سالم با هدف شناساندن غذاي سنتي و بومي و تهيه 500 هزار نسخه بروشور و پوستر آموزشي صورت گرفته است.
مدير كل دفتر بهبود تغذيه شعار امسال هفته ملي بسيج آموزش همگاني را كاهش مصرف نمك و روغن عنوان كرد و گفت: اصلاح الگوي مصرف مواد غذايي ، كنترل وزن و تغذيه صحيح نيز شعارهاي سال گذشته بوده اند.
 
كاهش 6 گرم نمك در روز از 2.5 ميليون مرگ جلوگيري مي كند
مدير كل دفتر بهبود تغذيه جامعه در بخش ديگري از سخنان خود ضمن اشاره به اينكه مصرف نمك در حال حاضر 2 برابر ميزان توصيه شده است افزود: با كاهش مصرف نمك به ميزان 6 گرم در روز سكته هاي قلبي تا 24 درصد و بيماريهاي قلبي به ميزان 18 درصدد كاهش مي يابد كه اين امر باعث روزانه جلوگيري از 2.5ميليون مرگ در جهان  مي شود.
وي با اشاره به اين كه 80 درصد خانوارها به صورت دائمي  يا گاهگاه از نمكدان در سفره غذايي خود استفاده مي كنند گفت: حدود 59 درصد زنان و 36 درصد مردان بزرگسال 45 تا 65 سال در كشور مبتلا به بيماري فشار خون بالا هستند.
وي همچنين مقدار روغن مصرفي در كشور را 31 درصد بيش از مقدار توصيه شد، اعلام كرد.