انتخابات تسهیلگر توسعه اجتماعی در ایران

انتشار محتوا: ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۲۴:۰۰ قبل از ظهر
انیستیتو توسعه اجتماعی سازمان ملل، توسعه اجتماعی (Social Development) را "فرایند تغییر برای بهبود بهزیستن مردم، روابط اجتماعی و نهادهای اجتماعی می داند که این تغییرات عادلانه، پایدار و سازگار با اصول مردم سالاری و دادگری اجتماعی باشد.entekhabat

"مردم سالاری" و "توسعه اجتماعی"؛ مفاهیمی پویا، بلند مدت و تقویت کننده همدیگر هستند. مردم سالاری باعث ایجاد محیطی حمایتی برای انتخاب سیاست های توسعه براساس آزادی و مسئولیت شهروندان و پاسخگویی سازمان ها و نهاد های حکمرانی می گردد. به جرات می توان به جایگاه مهم جمهوری اسلامی ایران در تمرکز بر مردم سالاری دینی در روند توسعه اجتماعی کشور اشاره کرد. در طول 42 سال پس از انقلاب شکوهمند اسلامی، تعدد و تنوع انتخابات برگزار شده حاکی از جایگاه مردم سالاری در سازمان حکمرانی کشور ایران است. از سوی دیگر، پیشرفت های کشور در حوزه هایی همچون تولید علم، سلول های بنیادی، شاخص های سلامت، شاخص توسعه انسانی و... حاصل و برونداد برنامه های توسعه جمهوری اسلامی ایران بوده است. در حقیقت برگزاری انتخابات در کشور فرصت حیاتی است برای مشارکت هموطنان در انتخاب سیاست های توسعه و تعیین راهبران توسعه کشور است. هرچند امروزه چالش های اقتصادی- اجتماعی پیش روی مردم کشورمان وجود دارد، اما؛ انتخابات می تواند مردم سالاری را به عنوان فرصتی برای کمک به روند پیشرفت و توسعه کشور متبلور سازد.
نقش آفرینی جوانان و نوجوانان که مولفه های اصلی توسعه کشور هستند در ایجاد نشاط انتخاباتی می تواند زمینه ساز انتحاباتی پرشور براساس مردم سالاری دینی در ایران باشد. روز های منتهی به برگزاری انتخابات، می تواند به دوره ای فعال، پویا و پرنشاط برای تقویت گفتمان مردمی در خصوص ارزیابی سیاست های توسعه و پیشرفت کشور تبدیل شود تا شواهد و تحلیل هایی منطقی برای انتخابی آگاهانه در جامعه فراهم گردد.
بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، به عنوان سندی تحلیلی، آینده نگر و امید آفرین، مرجع و راهنمایی برای انتخاب درست برای آینده کشور است.

 

  دکتر رضا اسماعیلی
رییس مرکز تحقیقات توسعه اجتماعی و ارتقای سلامت

تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس