ضرورت آشنایی دانشجویان با مباحث حقوقی و قانونی مرتبط با فعالیت هر رشته

انتشار محتوا: ۲۶ شهریور ۱۳۹۹ ساعت ۰۶:۲۱:۰۰ قبل از ظهر

رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد بر ضرورت آشنایی دانشجویان این دانشگاه با مباحث حقوقی و قانونی در حوزه مرتبط با فعالیت هر رشته تحصیلی تأکید کرد.

 



دکتر علی عالمی، آموزش نیروی انسانی را یکی از راهکارهای اصلی برای تأمین سلامت نظام اداری و مقابله با جرایم و تخلفات برشمرد و اظهار کرد: نظام اداری سالم و عاری از تخلف، از یک سو توسعه و اعتلای کشور و از سوی دیگر، اعتماد و رضایت‌مندی مردم را به دنبال دارد.
وی گفت: هرچند در سال‌های اخیر تلاش‌های زیادی در این زمینه صورت گرفته، اما هنوز هم مشاهده می‌شود که مدیران و کارکنان دستگاه‌های اجرایی در برخی موارد به دلیل عدم آشنایی کامل با حیطه وظایف و اختیارات و قوانین مرتبط با شغل خود چه بسا بر اساس خیرخواهی، تصمیماتی اتخاذ می‌کنند یا اقداماتی را انجام می‌دهند که در معرض سوء ظن یا اتهام قرار می‌گیرند.
رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد افزود: برای نیل به این هدف لازم است دانشجویان، به عنوان کارکنان آینده دولت، متناسب با وظایف و اختیاراتی که بر عهده دارند، آموزش ببینند تا ضمن ایجاد هوشیاری، دانش و نگرش آنان برای اجتناب از اقدامات و تصمیماتی که ممکن است منجر به ارتکاب جرایم احتمالی شود، افزایش یابد.
وی ادامه داد: در این راستا، آگاه‌کردن دانشجویان از جرایم مرتبط با حیطه شغلی آنها نقش بسزایی در پیشگیری از جرایم و تخلفات اداری و کاهش ارتکاب آنها در آینده دارد.
رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد تصریح کرد: آشنایی دانشجویان با مسائل حقوقی و قانونی رشته تحصیلی خود، علاوه بر آنکه به سلامت نظام اداری و اجرایی در آینده کمک می‌کند، تبعات منفی براي نظام اداری را به حداقل رسانده و عدم مخدوش شدن حیثیت فردی اشخاص را به دنبال دارد.
دکتر عالمی ادامه داد: دانشجویان مهندسی بهداشت محیط، بازرسان بالقوه مراکز سلامت جامعه هستند و در ترم‌‌های کارآموزی نحوه بازرسی از اماکن مشمول ماده 13 (قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی) را به طور عملی آموزش می‌بییند، بنابراین بهتر است با جنبه‌های قانونی پیرامون این بازرسی‌ها نیز به طور صحیح آشنا شده و آموزش ببینند تا در آینده در صورت اشتغال در مراکز سلامت جامعه با مشکلات کمتری مواجه شوند.
دکتر عالمی ابراز کرد: در این  راستا برای اولین بار و بنا به پیشنهاد گروه مهندسی بهداشت محیط و تصویب دانشکده بهداشت، دوره آموزشی آشنایی با مسائل حقوقی و قانونی در قالب واحد کارآموزی در ۲۶ و ۲۷ بهمن ۹۸ (اوایل نیمسال دوم سال تحصیلی ۹۹-۹۸) به صورت دو جلسه چهار ساعته با تدریس «احمد طاهری» کارشناس ارشد حقوق جزا و جرم شناسی و رئیس اداره حقوقی دانشگاه ویژه دانشجویان این رشته برگزار شد.
رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد بیان کرد: در این کارگاه دو روزه سعی گردید، تا با مرور جنبه‌های حقوقی مهم و کاربردی در راستای اجرای ماده 13، گامی در جهت کمک به رفع معضلات و مشکلات بازرسین بهداشت محیط آینده برداشته شود.
وی با بیان اینکه این کارگاه در قالب فرایند آموزشی و طرح پژوهش در آموزش با محوریت آموزش پاسخگو، در ترم‌های آینده نیز اجرا خواهد شد، تصریح کرد: در حال حاضر اقدامات و مصوبات لازم جهت محقق شدن آن توسط «دکتر رؤیا پیروی» عضو هیات علمی گروه مهندسی بهداشت محیط دانشگاه در حال پیگیری و ثبت است.
دکتر عالمی اضافه کرد: از آنجایی که مجموعه کامل و جامع در رابطه با موضوع کارگاه فوق به طور مستند تا زمان برگزاری کارگاه وجود ندارد، مطالب و محتویات آموزشی این کارگاه در قالب جزوه آموزشی گردآوری و تدوین شده تا برای استفاده سایر دانشگاه‌ها ارسال شود.
رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد خاطرنشان کرد: با توجه به استقبال دانشجویان، در ترم جاری نیز با توجه به مجازی برگزار شدن کلاس‌ها، این کارگاه نیز به صورت آنلاین و در مدت زمان بیشتری نسبت به ترم گذشته، برگزار خواهد شد.

 

تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس