پژوهش‌های مدون و برنامه‌ریزی شده عامل توسعه هر کشوری است

انتشار محتوا: ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ ساعت ۱۲:۴۵:۵۴ بعد از ظهر
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: امروزه توسعه علمی، صنعتی، فرهنگی و اقتصادی هر کشوری در گرو پژوهش‌های مدون، سیستماتیک و برنامه‌ریزی شده است که منجر به هدف خاصی می‌شود.

 


به گزارش وب‌دا، دکتر جواد باذلی در آئین افتتاحیه دوازدهمین کنگره پژوهشی سالیانه دانشجویان علوم پزشکی شرق کشور در سالن همایش‌های کوثر دانشگاه علوم پزشکی گناباد با بیان اینکه پژوهش موتور محرک و عامل توسعه پایدار هر کشوری است، اظهار کرد: با توجه به اینکه پژوهش مبنای توسعه پایدار است، باید پژوهش‌ها و تحقیقات کاربردی به اندازه‌ای گسترش یابد که منجر به توسعه پایدار گردد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گناباد، میزان اعتبار اختصاص یافته به پژوهش را شاخصی از میزان توجه هر کشور به امر پژوهش دانست و تصریح کرد: در حالی که در کشورهای توسعه یافته حدود 2/5 تا 4 درصد از اعتبارات به بخش پژوهش اختصاص می‌یابد، متاسفانه این میزان در کشور ما بین 0/7 –0/2 درصد است.
دکتر باذلی، نرم‌افزار، سخت‌افزار و نیروی انسانی را سه عامل موثر در توسعه پژوهش عنوان و ابراز کرد: فضاهای فیزیکی مناسب همچون آزمایشگاه‌ها در کنار تجهیزات به روز و دقیق، بستر سخت‌افزاری لازم برای پژوهش را فراهم می‌کند.
وی با اشاره به اینکه امکانات نرم‌افزاری اجازه مبادله دانش‌های تولید شده را فراهم می‌کند، افزود: پژوهشگران و محققان به عنوان نیروی انسانی یکی از مهمترین عوامل انجام پژوهش و تولید علم هستند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گناباد با تاکید بر اینکه تولید علم به تنهایی کفایت نمی‌کند، خاطرنشان کرد: امروز دیگر صحبت از دانشگاه‌های نسل اول و دوم که تنها به آموزش و تحقیقات می‌پردازند، نیست بلکه دانشگاه‌ها باید به سمت دانشگاه‌های نسل سوم که دانشگا‌های کارآفرین هستند، حرکت کنند.
دکتر باذلی با بیان اینکه باید به سمتی حرکت کنیم که پژوهش‌های انجام شده به کارآفرینی منجر شود، گفت: برگزاری کنگره‌های علمی مثل این همایش پژوهشی دانشجویی مقدمه‌ای برای حرکت به سمت دانشگاه‌های نسل سوم است.
وی در پایان از معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه و همه دست‌اندرکاران برگزاری دوازدهمین کنگره پژوهشی سالیانه دانشجویان علوم پزشکی شرق کشور در دانشگاه علوم پزشکی گناباد قدردانی و اظهار امیدواری کرد که این همایش فرصت خوبی برای ارائه دستاوردهای علمی و پژوهشی دانشجویان در حوزه سلامت و بستر مناسبی برای تبادل نظر و تعامل بین دانشجویان و دانش‌پژوهان را فراهم کند.
تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس