کم تحرکی ، عامل دوازده درصد مرگ و میرها

انتشار محتوا: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۰۰:۰۰ قبل از ظهر

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: دوازده درصد مرگ و میرها به شیوه زندگی کم تحرک و پشت میز نشینی نسبت داده می شود.


به گزارش وبدا ، مدیر گروه پرستاری بهداشت جامعه و روان دانشگاه علوم پزشکی گناباد با بیان اینکه افرادی که دارای فعالیت های فیزیکی هستند ، سالمتر از افراد کم تحرک می باشند ، افزود: میزان ابتلا به بیماری های قلبی به خصوص بیماری های عروق کرونر و فشار خون بالا ، پوکی استخوان و دیابت در این افراد کمتر است.
علی دلشاد با اشاره به اینکه ورزش و تمرینات بدنی با بهبود عملکرد سیستم ایمنی و کاهش سرطان پستان و کولون در ارتباط است ، تصریح کرد: افرادی که از نظر فیزیکی فعالند دارای غلظت بالای کلسترول HDL یا کلسترول مفید در خون می باشند و اهمیت آن از این نظر است که تجمع و غلظت بالای آن در خون با خطر ابتلا به بیماری های عروق کرونر ارتباط معکوس دارد. وی افزود: هنگامی که نسبت کلسترول کل به کلسترولHDL  بزرگتر از عدد پنج باشد به عنوان یک مشکل بهداشتی تلقی می شود. عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد با بیان اینکه فعالیت بدنی و تحرک در صورت منظم و مداوم بودن دارای اثرات مفید است ، اظهار داشت: فعالیت های بدنی کوتاه مدت اثرات کمتری دارند و ممکن است بر شکنندگی استخوان تأثیری نداشته باشند. وی افزود: فعالیت فیزیکی در زنان بعد از سن یائسگی که تحلیل استخوان ها بیشتر معلول کمبود استروژن است باعث کاهش میزان تحلیل استخوان ها می شود که مناسب ترین فعالیت پیشنهاد شده برای آنان پیاده روی تند منظم است. دلشاد ، تحرک و تمرینات ورزشی به خصوص تمرینات استقامتی را یکی از مؤثرترین راههای کاهش ابتلا به فشار خون بدون مصرف دارو عنوان کرد و افزود: همچنین تحرک در دوران سالمندی و میانسالی باعث افزایش قدرت عضلانی ، ایجاد تعادل ، جلوگیری از سقوط ، تحریک اشتها و کاهش افسردگی می گردد. وی خاطر نشان کرد: پیاده روی با گام های بلند ، دویدن به حالت نسبتاً آهسته ، شنا و دوچرخه سواری از ورزش های توصیه شده برای سالمندان است. 
 

 

تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس