آیین گرامیداشت هفته جمعیت برگزار شد

انتشار محتوا: ۲۲ مرداد ۱۴۰۱ ساعت ۱۰:۱۲:۱۶ قبل از ظهر

در آیین گرامیداشت هفته جمعیت که در تالار اجتماعات شهید دکتر چمران دانشگاه برگزار شد، ضمن ارائه چالش‌های پیش روی جمعیت کشور، اقدامات و فعالیت‌های انجام شده در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت تشریح شد.

 



به گزارش وب‌دا، سرپرست دانشگاه در این مراسم از جمعیت مولد و جوان به عنوان یکی از عوامل مهم اقتدار و از پایه‌های اصلی رشد همه جانبه در هر کشوری عنوان کرد و افزود: بر اساس آمار سرشماری نفوس و مسکن، متوسط رشد جمعیت کشور از 3.13 درصد در سال 1345 به 1.24 درصد در سال 1395 کاهش یافته است یعنی در 45 سال گذشته جمعیت کشور 10 سال پیرتر شده است
دکتر رضا احمدی افزود: درصد رشد جمعیت که طی سال های 1355 تا 1365 با 3.91 درصد به بالاترین درصد رشد رسیده بود، پس از آن روند کاهشی به خود گرفت و در سال 1395 به 24/1 رسید.
وی ترکیب و ساختار جمعیت کشور و کاهش سطح باروری را بسیار نگران کننده عنوان کرد و افزود: ساختار هرم سنی که در سال‌1335 کاملا جوان بود، از سال 1375 به بعد، با کاهش سهم جمعیت 14-0 سال دچار تغییر شد و قاعده هرم سنی در حال جمع شدن شده است.
سرپرست دانشگاه افزود: سهم جمعیت 14-0 در سال 1395، در حالی به 24 درصد کاهش یافته که در مقابل، سهم جمعیت 64-15 سال و 65 سال و بیشتر در جمعیت کشور افزایش یافته و ترکیب غالب جمعیت کشور به سمت میانسالی پیشرفت کرده است.
دکتر احمدی تصریح کرد: با توجه به همین تغییر و تحولات جمعیت در کشور، مقام معظم رهبری، 30 اردیبهشت ماه 1393 "سیاست‌های کلی جمعیت" را در 14 بند ابلاغ نمودند که در آن از پویندگی، بالندگی و جوانی جمعیت کنونی کشور به عنوان یک فرصت و امتیاز در جهت جبران کاهش نرخ رشد جمعیت و نرخ باروری در سال‌های گذشته، اشاره شده است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر تورم جمعیت در بین سنین 30 تا 39 سال قرار دارد، گفت: به مرور زمان با حرکت این تورم به گروه‌های سنی بالاتر، از تعداد افراد در سن ازدواج و باروری کاسته می‌شود و این به این معناست که کمتر از 5 سال برای جلوگیری از بحران سالخوردگی جمعیت در آینده وجود دارد.
دکتر احمدی بابیان اینکه بر اساس پیش‌بینی‌ها، طی بیست سال آینده جمعیت سالمندان کشور حدودا دو برابر می‌شود، بر ضرورت اجرای دقیق و کامل «قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» تاکید کرد.
امام جمعه و مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه نیز در این مراسم با گرامیداشت هفته جمعیت اظهارکرد: بر اساس هشدارهای رهبر حکیم انقلاب اسلامی یکی از خطرات بزرگی که اسلام، کشور و هویت ایرانی را تهدید می‌کند کاهش جمعیت جوان و افزایش سالمندان است.
حجت‌الاسلام حسن صادقی‌نسب با استناد به آمارهای ارائه شد به نسبت درصد جمعیت گروه‌های سنی و افزایش جمعیت سالمندی کشور در طی سال‌های آینده پرداخت و گفت: کاهش جمعیت جوان و مولد جامعه ضربه بزرگی به اقتصاد، آموزش، پژوهش، امنیت و فعالیت‌های خدماتی است و موجودیت کشور، نظام اسلامی و هویت ایرانی در خطر قرار خواهد گرفت.
حجت‌الاسلام صادقی‌نسب با تاکید بر اینکه سالمندی برای کشور یک فاجعه است، گفت: باید در راستای فرزندآوری، فرهنگ‌سازی کرد و با ارائه مشوق‌های لازم زمینه اجرای منویات مقام ‌معظم رهبری در رابطه با جمعیت فراهم شود.
معاون بهداشتی دانشگاه هم در این مراسم به اقدامات انجام شده بعد از ابلاغ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت پرداخت و گفت: در راستای اجرایی سازی ماده 38 این قانون با تشکیل کمیته شهرستانی آموزش‌های هنگام ازدواج، اقداماتی در جهت 2 روزه شدن آموزش ها و خدمات هنگام ازدواج انجام شد که استاندارد سازی کلاس‌ها از لحاظ فضای فیزیکی، تجهیزات و ...، پایش و نظارت بر عملکرد مربیان سازمان های همکار برنامه، توزیع بسته 4 جلدی آموزشی بین زوجین شرکت کننده و برگزاری کلاس‌ها به صورت آنلاین و آفلاین در شرایط بحران بیماری کووید – 19 از جمله آنها بود.
دکتر جواد صادقی‌نسب با تشریح اقدامات انجام شده در راستای سایر بندهای این قانون و همچنین فعالیت‌های معاونت‌های دانشگاه در این زمینه افزود: اجرای موثر قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت نیازمند مشارکت و تلاش همگانی است.
یادآور می‌شود در پایان این مراسم با اهدای لوح سپاس و هدیه از کارکنان دانشگاه که در سال 1400 ازدواج یا صاحب فرزند شدند، تقدیر شد.

 

تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس