دومین جلسه کمیته دانشگاهی صیانت از جمعیت برگزار شد

انتشار محتوا: ۱۱ دی ۱۴۰۰ ساعت ۰۳:۳۸:۰۰ بعد از ظهر

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گناباد در این جلسه گفت: جمعیت جوان در هر کشوری موجب رشد، سازندگی و بالندگی آن کشور است که می‌تواند در تامین نیازهای اقتصادی، توسعه و افزایش تولید کمک کننده باشد.

 



به گزارش وب‌دا، دکتر رضا احمدی در دومین جلسه کمیته دانشگاهی صیانت از جمعیت، با اشاره به اجتماعی بودن دین اسلام، خانواده را رکن اساسی اجتماع و سرچشمه اصلی آرامش و امنیت اجتماعی بیان کرد و افزود: تلاش در راه تامین معاش زن و فرزند به مثابه جهاد در راه خدا معرفی شده است.
وی با بیان اینکه فرزندآوری یکی از ارکان اصلی خانواده است، تاکید کرد: متاسفانه طی سالیان اخیر به ویژه در سال‌های پس از انقلاب، اصل مهم فرزندآوری مورد بی مهری قرار گرفت و حتی قوانینی برای منع فرزندآوری و تبلیغ تک فرزندی و دو فرزندی وضع شد به طوری که از سالهای 1375 تا 1385 با پدیده پیری جمعیت روبرو شدیم.
دکتر احمدی تصریح کرد: خوشبختانه طی چند سال اخیر ضمن افزایش توجه به موضوع خانواده و سطح دانش مربوط به فرزندآوری، سیاست‌های جمعیتی تعدیل شده است و دانشگاه‌های علوم پزشکی باید بر اساس تکالیف تعیین شده گام بردارند.
وی تاکید کرد: برای اجرای کامل این برنامه‌ها باید آمار دقیق و کامل به روزه شده‌ای از جمعیت موجود، نرخ رشد جمعیت، جمعیت جوان و جمعیت سالمند در اختیار داشته باشیم.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گناباد با بیان اینکه بر اساس قوانین سند صیانت و جوانی جمعیت، بسته‌های مختلفی در زمینه رفع موانع ازدواج، درمان زوجین نابارور و پیشگیری از ناباروری، حمایت‌های دوران بارداری و شیردهی و مشوق‌های اجتماعی خانوارها تدوین و ارائه شده است، گفت: تامین بودجه برای خوابگاه متاهلین، افزایش سن در استخدام و تاسیس مراکز مشاوره از جمله حمایت‌هایی است که برای جوانان در آستانه ازدواج یا زوجین جوان پیش بینی شده است.
دکتر احمدی، تدوین دستورالعمل راهنمای بالینی، پیشگیری، تشخیص و درمان ناباروری با ادغام در شبکه بهداشت، برطرف کردن کمبود نیروی متخصص با پذیرش دستیار تخصصی و استفاده از توان متخصصین طب سنتی را از جمله برنامه‌های بسته درمان زوجین نابارور و پیشگیری از ناباروری عنوان کرد.
در ابتدای این جلسه که با حضور اعضای کمیته دانشگاهی صیانت از جمعیت در سالن زکریا برگزار شد، دکتر صادقی‌نسب، معاون بهداشت دانشگاه، مطالبی را در خصوص وضعیت جمعیت کشور و دانشگاه و شاخص‌های مرتبط با آن از جمله میزان نرخ باروری کلی، میزان رشد جمعیت و ... ارائه کرد.
معاونین درمان، فرهنگی و دانشجویی، آموزشی و توسعه مدیریت و منابع دانشگاه و رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان بجستان هم در این جلسه، گزارش‌هایی از پیشرفت فعالیت‌های پیش‌بینی شده در خصوص راهبردهای ارتقاء سلامت مادران، تسهیل ازدواج و فرزندآوری در حوزه معاونت‌های تحت پوشش خود ارائه کردند.
در ادامه این جلسه، گزارش فعالیت‌های انجام شده در مورد دو راهبرد ارتقاء سلامت مادران و شناسایی و توجیه ذینفعان کلیدی برنامه توسط مدیرگروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت و گزارش میزان پیشرفت پروژه آمایش جمعیت و راهبرد توسعه پژوهش‌ها در راستای صیانت از جمعیت و حفظ و ارتقاء باروری توسط رئیس مرکز تحقیقات توسعه اجتماعی و ارتقاء سلامت دانشگاه ارائه شد.

 

تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس