خانواده گفت و گو محور؛ هم بگوییم هم بشنویم

انتشار محتوا: ۲۲ مرداد ۱۴۰۱ ساعت ۱۰:۳۴:۳۱ قبل از ظهر

پویش روابط خانوادگی سالم؛ خانواده گفت و گو محور؛ هم بگوییم هم بشنویم

 



زندگی سراسر روابط است، رابطه‌ای که ما امروز با خود و دیگران داریم به شدت تحت تاثیر روابطی است که در کودکی با اعضای خانواده و والدین خود داشته‌ایم، روابط فردی، خانوادگی و اجتماعی افرادی که در خانواده‌ای آرام، سرشار از عشق و محبت زندگی کرده‌اند بسیار متفاوت از افرادی که خانواده‌ای پر از آشوب، تنبیه و تحقیر را تجربه کرده‌اند .
خانواده پایه‌ای ترین نهاد اجتماعی به شمار می رود که اهمیت آن از جهت تامین نیازهای مادی و معنوی انسان و همچنین به عنوان بهترین بستر ایجاد آرامش، امنیت و پرورش بر کسی پوشیده نیست؛ کیفیت ارتباطات یک زوج در قالب ازدواج نقشی حیاتی بر سلامت روان هر دو نفر دارد. فضای نامطلوب ازدواج، سلامت روان افراد را در خطر قرار می‌دهد.
بیش از 90% زوج هایی که به مشکلات رابطه‌ای برخورده‌اند وجود چالش در روش‌های برقراری ارتباط خود را مشکل اصلی می‌دانند. داشتن مهارت ارتباط موثر یکی از مهمترین پیش گویی کننده های روابط بین فردی و تعیین کننده خوشبختی است هنگامی که بتوانید ارتباط موثر برقرار کنید فرزندانتان به شما احترام می گذارند، دوستی‌های باارزشی بدست می آورید و نیازهای شما در زندگی زناشوئی برآورده می‌شود.
یکی از مهمترین راههای ارتباطی بیان و مکالمه است، که اکثر مواقع افراد خواسته خود را بیان نمی‌کنند با خیال آنکه طرف مقابل می داند یا باید بداند و بعد از مدتی که انتظارشان برآورده نمی شود، دلسرد می‌گردد که خود می تواند از طریق احساسات منفی در روابط ریشه دواند، گوش کردن به صحبتهای اعضای خانواده به طوری که بفهمیم آنها چه احساسی دارند و جهان اطرافشان را چگونه می بینند، در برقراری ارتباط و حل تعارضات بسیار موثر است.
مهارت‌های ارتباطی شامل غنی سازی یک رابطه، ابراز وجود، همدلی و گوش کردن فعال باعث بهبود کیفیت روابط و کاهش تعارض می شود، به رابطه‌ای سالم گفته می‌شود که در آن فرد بتواند نیازها، تقاضاها و اولویت‌های خود را بیان نماید و همچنین دیگران را به انجام این موارد تشویق کند.

 

و در پایان برای داشتن خانواده سالم لازم است مهارتهای گفت و گو کردن را بیاموزیم و فعالانه به حرفهای سایر اعضاء گوش بدهیم به طور مثال:
تمرکز کافی بر صحبتهای طرف مقابل داشته باشید و ذهن خود را درگیر پاسخ دادن نکنید.

از جملاتی که با من شروع می‌شود، استفاده کنید مثلا من واقعا از دیدن دعوای بین شما دو نفر ناراحت می‌شوم.

به همه اعضای خانواده اجازه صحبت کردن در مورد احساسات و افکارشان را بدهید.

از سرزنش کردن اعضای خانواده به دلیل اتفاقات گذشته بپرهیزید.

سعی کنید رو راست و باز صحبت کنید.

زمانی که تصمیم می‌گیرید پیرامون مشکلی صحبت کنید از پرداختن به جزئیات بی فایده بپرهیزید.

واحد سلامت روانی و اجتماعی معاونت بهداشت دانشگاه

تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس