تقدیر نمادین در راستای برنامه صیانت از جمعیت

انتشار محتوا: ۳۱ خرداد ۱۴۰۰ ساعت ۰۵:۰۷:۰۰ قبل از ظهر

در راستای برنامه عملیاتی صیانت از جمعیت، از کارکنان دانشگاه علوم پزشکی گناباد که در سال 1399 از نعمت فرزند سوم یا بالاتر بهره‌مند شدند، تجلیل شد.

 



به گزارش وب‌دا، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد در این مراسم که در تالار شهید دکتر چمران برگزار شد، با اشاره به برنامه ملی صیانت از جمعیت کشور گفت: خوشبختانه با تاکیدات مقام معظم رهبری و ابلاغ سیاست های جمعیتی، ضرورت صیانت از جمعیت توسط برنامه‌ریزان و متولیان امر سلامت کشور احساس شده و اقدامات خوبی در جهت افزایش جمعیت مولد کشور آغاز شده است.
دکتر باذلی افزود: متاسفانه کشور ما در زمینه جمعیت با چالش های متعددی روبروست که عمده ترین چالش حال حاضر، کاهش روند افزایش جمعیت است.
وی اظهار داشت: در سالیان گذشته، سیاست کشور، کنترل موالید و کاهش جمعیت بود و در این راستا فعالیت‌های زیادی انجام شد ولی در شرایط کنونی و آنچه برای آینده پیش بینی می شود، باید با برنامه ریزی عاجل و درست، به گونه ای عمل شود تا در آینده نزدیک با کمبود نیروی انسانی مولد مواجه نشویم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد با اشاره به نرخ پایین رشد جمعیت و نرخ پایین باروری گفت: متاسفانه روند ازدواج و فرزندآوری بسیار کند است و اگر این روند ادامه داشته باشد، کشور به یک جامعه مسن و غیر مولد و نیازمند مراقبت‌های بیشتر تبدیل می‌شود که با چالش‌های بسیاری مواجه خواهد شد.
دکتر باذلی افزود: برنامه ملی صیانت از جمعیت کشور در سطح دانشگاه‌های علوم پزشکی از جمله دانشگاه علوم پزشکی گناباد با همکاری سایر دستگاه‌ها و سازمان‌های دولتی و نهادهای مختلف در حال اجراست که از حمایت‌های حجت الاسلام صادقی نسب و تلاش همکارانم بویژه در حوزه معاونت بهداشت در این زمینه قدردانی می‌نمایم و تا تحقق اهداف این برنامه، پشتیبانی‌های لازم توسط حوزه مدیریتی دانشگاه انجام خواهد شد.

 


امام جمعه گناباد با تبریک دهه کرامت و میلاد امام رضا(ع)، گفت: در روایات اسلامی توصیه‌های زیادی برای فرزندآوری شده است که به عنوان نمونه پیامبر(ص) فرموده‌اند:« ازدواج كنيد، زاد و ولد کنید تا جمعيت شما افزون شود؛ زيرا من در روز قيامت، به وجود شما، بر ساير امّتها می‌بالم.»
حجت‌الاسلام صادقی‌نسب، فرزندآوری را موجب بقای نسل و نشاط زندگی عنوان کرد و افزود: یکی از دلایل رویگردانی جوان‌ها از ازدواج و فرزندآوری، هزینه‌های بالای زندگی و وجود مشکلاتی همچون اشتغال، مسکن و ... است که باید اصلاح گردد.
وی تصریح کرد: مالتوس اقتصاددان انگلیسی صد سال قبل اعلام کرد که باید کنترل موالید صورت گیرد وگرنه جهان دچار کمبود تغذیه خواهد شد، اما امروز دنیای غرب با مشکل بزرگ حرکت جوامع به سمت پیری مواجه هستند.
حجت‌الاسلام صادقی‌نسب از پیری جامعه به عنوان یکی از بزرگترین آفات بشر و تمدن یاد کرد و افزود: پیرها نه تنها مولد نیستند که برای اداره امور هم نیازمند جوان‌ها هستند و وقتی برای انجام کارها و فعالیت‌ها در جامعه، جوانی نباشد، تمدن ممکن است به خطر بیفتد.
وی با تشریح دلایل رد فرضیه اقتصاددان انگلیسی پرداخت و گفت: امروزه با کشاورزی مکانیزه، افزایش بهره‌وری و ... در بخش‌های مختلف و همچنین ظرفیت‌های بالقوه طبیعی مشخص شده است که طبیعت پاسخگوی جمعیت بیش از این را دارد.


معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد در این جلسه با تشریح خطرات کاهش رشد جمعیت، گفت: رشد جمعیت از 3/5 تا 3/9  درصد، به کمتر از یک درصد رسیده و به سمت صفر در حرکت است.
دکتر جواد صادقی‌نسب با بیان اینکه فرزندآوری و داشتن فرزند در کنار سختی‌ها و مشکلات خود، شیرینی‌های خاص خودش را دارد، افزود: سیاست‌های جمعیتی کشور  پس از رشد بیش از اندازه جمعیت در دهه 60 ، به سمت کاهش رشد جمعیت پیش رفت و حتی سیاستهای تنبیهی برای خانواده‌های باجمعیت بیشتری در نظر گرفته شد که پیامدهای منفی آن در دهه‌های بعد در جمعیت مشاهده شد.
وی، حرکت به سمت رشد صفر و رشد جمعیت منفی را یکی از بزرگتربن چالش‌ها و زنگ خطر جدی برای کشور عنوان و خاطرنشان کرد: با توجه به همین پیامدها بود که سیاست‌های تشویقی برای رشد جمعیت در مجمع تشخیص مصلحت نظام، تصویب و در سال 93 توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شد.
دکتر صادقی‌نسب با بیان اینکه اکنون در پنجره جمعیتی هستیم، گفت: جمعیت جوان و آماده ظرفیت بسیار بالایی برای هر جامعه‌ای محسوب می‌شوند که کشورهایی که به خوبی از این ظرفیت استفاده کردند، رشد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را رقم زده‌اند.

تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس