افسردگی، اضطراب و کاهش نرخ باروری از اثرات تاخیر در ازدواج است

انتشار محتوا: ۷ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۰۵:۴۷:۰۰ قبل از ظهر

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد با گرامیداشت 1 تا 7 مردادماه که به نام هفته ازدواج نامگذاری شده است، گفت: افسردگى، از بین رفتن نشاط در جوانان، ابتلا به وسواس زیاد در انتخاب همسر، افزایش اضطراب و نگرانى، بلاتکلیفى، از دست رفتن طراوت و زیبایى، ناامیدى و تصمیم به عدم ازدواج، بى دقتى در انتخاب همسر، احتمال افزایش انحرافات و .... از جمله مشکلاتی است که با افزایش سن ازدواج پدید می‌آید.



به گزارش وب‌دا، دکتر جواد صادقی‌نسب، بالا رفتن سن ازدواج را یکی از مهمترین مشکلات پیش‌رو عنوان و اظهار کرد: در گذشته پسران و دختران با رسیدن به سن بلوغ جسمی و عقلی، اقدام به ازدواج مى‌کردند و مجرّد ماندن یک نقص اجتماعى محسوب مى‌شد اما در حال حاضر  با خواسته‌ها و انگیزه‌هاى کاذب، ذائقه اجتماعى جوانان تغییر یافته و به تبع این تغییر، نیاز طبیعى و غریزى به ازدواج سرکوب شده است.
وی افزود: متاسفانه این روند تا جایى پیش رفته که امروزه بعضى از جوانان از ازدواج سرباز زده‌اند و تنها زمانى به ازدواج روى مى‌آورند که نشاط جوانى را از دست می‌دهند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد با تاکید بر اینکه افزایش تصاعدی سن ازدواج در کشور، مشکلات فراوانى را به دنبال داشته است، خاطرنشان کرد:  افسردگى، از بین رفتن نشاط در جوانان، ابتلا به وسواس زیاد در انتخاب همسر، افزایش اضطراب و نگرانى، بلاتکلیفى، از دست رفتن طراوت و زیبایى، ناامیدى و تصمیم به عدم ازدواج، بى دقتى در انتخاب همسر، احتمال افزایش انحرافات و .... از جمله مشکلاتی است که با افزایش سن ازدواج پدید می‌آید و زمینه‌ساز معضلات بزرگتری همچون کاهش نرخ باروری نیز می‌گردد.
دکتر صادقی‌نسب با تاکید بر لزوم آموزش و آگاه سازی جوانان در خصوص ازدواج به هنگام، اظهار کرد: از دست رفتن دوران طلایی باروری برای دختران و تولد کودکان مبتلا به عقب‌ماندگی ذهنی، اوتیسم و ... برای مردان از جمله نتایج ازدواج در سنین بالا است.
وی، انتخاب همسر را از مهمترین تصمیم‌های زندگی انسان دانست و تصریح کرد: تشکیل خانواده سالم، متعادل و پایدار مانند هر امر مهم دیگری به تفکر منطقی، تلاش و کوشش نیازمند است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد، ازدواج سالم را زمینه‌ساز ارتباطات اجتماعی مناسب و به هنجار عنوان و اظهار کرد: افرادی که ازدواج می‌کنند، از نظر احساسی سالم‌تر هستند وکمتر قربانی خشونت‌های مختلف اجتماعی می‌شوند.
دکتر صادقی‌نسب، ازدواج سالم و پایدار، آسان برگزار کردن آن و دوری از تجملات و سخت گیری‌های رایج را مهمترین مسئله در زمینه ازدواج سالم و پایدار بیان و ابراز کرد: سخت گیری‌های رایج در زمینه ازدواج، هیچ ثمره‌ای به جز تنش و اختلاف نخواهد داشت.
وی با اشاره به حدیثی از رسول اکرم (ص):«پربرکت‌ترین ازدواج، کم هزینه‌ترین آنهاست.»، گفت: بسنده کردن به یک میهمانی ساده، بدون ولیمه، استفاده از برخی اماکن مذهبی برای برگزاری یک مراسم ازدواج ساده و معنوی، سفر کردن به یکی از شهرهای مذهبی به جای برگزاری مراسم مجلل ازدواج و آغاز زندگی مشترک با حضور قلب و معنویت و صرف کردن هزینه ازدواج برای امور خیریه از جمله نکاتی است که زوجین با عمل به آنها می‌توانند زندگی ساده خود را آغاز کنند.
دکتر صادقی‌نسب یادآور شد: در شرایط حال حاضر با توجه به شیوع کرونا، برگزاری هرگونه مراسم و یا سفر کردن، تابع اقتضائات و قوانین کشوری خواهد بود.

تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس