معاون بهداشت وزارت بهداشت از آغاز فاز اجرایی بسیج ملی کنترل فشار خون از نیمه دوم خرداد ماه خبر داد و گفت: اندازه گیری فشار خون ۲۰ میلیون ایرانی در گروه سنی ۳۰ سال به بالا به منظور آگاه سازی و ارجاع به پزشک و شروع درمان از برنامه های بسیج ملی کنترل فشار خون است.
به گزارش وبدا، دکتر علیرضا رییسی در نشست خبری بسیج ملی کنترل فشار خون در سراسر کشور که با حضور وزیر بهداشت برگزار شد، گفت: با دستور وزیر بهداشت، شورای راهبری فشار خون به ریاست وزیر بهداشت تشکیل و اعضای آن که متشکل از معاونین وزارت بهداشت هستند برگزار شد. همچنین این شورا دارای ۷ کارگروه بوده و در سطح دانشگاه های علوم پزشکی کشور نیز، ستاد اجرایی بسیج ملی کنترل فشار خون به ریاست روسای دانشگاه ها تشکیل شده است .
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به مشارکت همه دستگاه ها و نهادهای مرتبط با حوزه سلامت در اجرای این کمپین، گفت: بسیج ملی کنترل فشار خون از هفته دوم اردیبهشت ماه ( همزمان با هفته سلامت) کلید خورد و برنامه های مقدماتی این کمپین آغاز شد و از نیمه خرداد ماه عملیات اجرایی برنامه پویش ملی کنترل فشار خون آغاز خواهد شد و تا پایان هفته دوم تیرماه نیز ادامه خواهد داشت.
دکتر رییسی با اشاره به اندازه گیری فشار خون ۲۰ میلیون ایرانی در گروه سنی ۳۰ سال به بالا، در برنامه بسیج ملی کنترل فشار خون، گفت: آگاه سازی و حساس سازی مردم در ارتباط با فشار خون خود از اهداف این کمپین است و در این کمپین حدود ۲ میلیون ایرانی که از فشار خون خود آگاه نیستند، از وضعیت خود در این زمینه مطلع خواهند شد.
وی با اشاره به پایان کمپین فشار خون در نیمه دوم تیرماه، گفت: نتایج بسیج ملی کمپین فشار خون در هفته اول مهر همزمان با روز جهانی قلب اعلام خواهد شد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به فعالیت نزدیک به ۲۶ هزار خانه بهداشت، پایگاه بهداشتی و مراکز جامع سلامت در کشور به عنوان زیرساخت برای اجرای برنامه پویش ملی کنترل فشار خون، گفت: همچنین 1002 بیمارستان خصوصی و دولتی در این بسیج مشارکت دارند و در ۱۲۰۱ شهر در کشور ، نزدیک به ۲ هزار و ۶۰۰ پایگاه های سیار نیز، ایجاد خواهد شد.
دکتر رییسی تعداد نیروهای بکار گرفته شده در پایگاه های سیار بسیج کنترل فشار خون را ۱۶ هزار و ۵۰۰ نفر بیان کرد و گفت: تمام بخش ها و سازمان ها از جمله ارتش، سپاه، نیروی انتظامی، بسیج دانشجویی پزشکی و نظام پزشکی نیز در این کمپین مشارکت دارند و امیدواریم با همه این پتانسیل ها به اهداف خود در این کمپین برسیم.
وی گفت: عمده فشارسنج های مصرفی در این کمپین، فشارسنج های دیجیتالی هستند و اطلاعات به صورت الکترونیک در سامانه پرونده الکترونیک سلامت ثبت خواهد شد و در صورت نبود سیستم اینترنت و ضعیف بودن آن، اطلاعات به صورت دستی در فرم هایی که از قبل طراحی شده است، ثبت شده و بعد از آن وارد سامانه می شوند