همایش روز جهانی بهداشت حرفهای با حضور کارفرمایان، بهگران، بهداشتیاران، مسئولان برخی از ادارات، اتاق اصناف و کارشناسان بهداشت حرفهای در سالن سلامت معاونت بهداشت برگزار شد.
به گزارش وبدا، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: بر اساس آمار سازمان بینالمللی کار، سالانه حدود ۲ میلیون و ۸۷۰ هزار کارگر از حوادث شغلی و بیماریهای ناشی از کار جان خود را از دست میدهند و حدود ۳۷۴ میلیون کارگر نیز از حوادث شغلی غیر کشنده رنج می بردند.
دکتر ایرج مرادی با اشاره به شعار روز جهانی بهداشت حرفهای افزود: با رویکرد مدیریت مشارکتی بسیاری از این حوادث قابل پیشگیری است.
وی با قدردانی از تلاشهای پرسنل واحد بهداشت حرفهای و همکاری موثر بهگران و بهداشتیاران و کارفرمایان اظهار داشت: خوشبختانه روند آمار مرگ و میر ناشی از کار در ایران در چند سال گذشته روند نزولی داشته و امیدوارم با آگاهی بخشی و افزایش دغدغه همه عوامل موثر در سلامت کارگران، روزی برسد که آمار تلفات و مصدومان حوادث ناشی از کار به حداقل ممکن برسد.
مهندس محمد حسن بهشتی، عضو هیات علمی گروه بهداشت حرفهای دانشگاه علوم پزشکی گناباد با ارائه آماری از میزان بروز حوادث در شهرستان گناباد گفت: ارتقاء سلامت و بهبود شاخصهای سلامت مستلزم توجه به زیرساختها و پایههای شکل دهنده سلامت از جمله ایمنی و بهداشت شغل است.
مسئول مرکز تخصصی طب کار و عضو هیات علمی گروه بهداشت حرفهای دانشگاه علوم پزشکی گناباد به تشریح برخی از قوانین مرتبط با سلامت کار و اهداف معاینات پزشکی بدو استخدام، معاینات اختصاصی و معاینات ادواری کارگران پرداخت.
دکتر مریم معاون سعیدی با تاکید بر توجه بیشتر کارفرمایان به معاینات سلامت گفت: علاوه بر آنکه از باب انسانی در قبال سلامت کارگران شاغل مسئولیت داریم، یادمان باشد که مهمترین عامل در محیط کار، نیروی انسانی است و اگر نیروی انسانی از سلامت جسمی و روانی لازم برخوردار نباشد، بهرهوری و تولید هم کاهش مییابد.
مهندس رضا محفوظ از کارشناسان بهداشت حرفهای معاونت بهداشت دانشگاه نیز به تشریح وظایف عملکرد بهداشت حرفهای در کارگاهها پرداخت و گفت: سالانه ۱۰ هزار میلیارد تومان به علت مرگ و میر کارگران هزینه به کشور تحمیل میشود.
وی افزود: بازرسان بهداشت حرفهای به دلیل دانشی که آموختهاند و تجربیاتی که کسب کردهاند، عوامل زیانآور محیط کار و راهکارهای مقابله با آن را به خوبی میشناسند.
مهندس مجتبی امکانی عضو هیات علمی گروه بهداشت حرفهای دانشگاه علوم پزشکی گناباد نیز با اشاره به شعار سال گفت: علم بهداشت حرفهای با کمک به حفظ سلامت نیروی کار که مهمترین سرمایه مدیران و کارفرمایان است، میتواند در تحقق شعار رونق تولید نقش مهمی ایفا نماید.
وی افزود: شناسایی، اندازهگیری، ارزشیابی و کنترل عوامل زیانآور در محیط کار از آیتمهای اصلی در کاهش عوامل زیانآور است که بسیاری از آنها با مدیریت درست، مشاوره دقیق و هزینههای کم، قابل اصلاح است.
مهندس امکانی خطاب به کارفرمایان تاکید کرد: بازرسان بهداشت حرفهای را در مقابل خود نبینیم، بلکه آنها را در کنار و همراه خود برای دستیابی به سلامت بهتر کارگران مجموعه بدانیم.
یادآور میشود، در پایان این مراسم با اهدا لوح تقدیر از کارفرمایان، بهگران و بهداشتیاران نمونه تجلیل شد.