معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد با اشاره به افزایش بیماران دیابتی شهرستانهای گناباد و بجستان، بر لزوم توجه به سبک زندگی در راستای کاهش بیماریهای غیرواگیر تاکید کرد.
به گزارش وبدا، دکتر ایرج مرادی در کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان گناباد اظهار کرد: تعداد بیماران دیابتی شناسایی شده در شهرستانهای گناباد و بجستان از یک هزار و 340 نفر در سال 1395 به چهار هزار نفر در سالجاری افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه کم تحرکی، تغییر سبک زندگی و نوع تغذیه از عوامل مهم ابتلا به بیماری دیابت به شمار میرود، اظهار کرد: با اجرای طرح تحول نظام سلامت و تشکیل پرونده الکترونیکی برای مراجعان در مراکز بهداشتی و درمانی، امکان شناسایی افراد مبتلا به بیماری دیابت افزایش یافته است، لذا بیشترین تعداد این بیماران طی پنج سال گذشته و در اجرای این طرح شناسایی شدهاند.
وی با اشاره به ارسال سند پیشگیری از بیماریهای واگیر به همه ادارات گناباد و بجستان گفت: بر اساس اهداف این سند تا سال 1404 باید در این شهرستان، مرگ و میر زودرس ناشی از بیماریهای غیرواگیر 25درصد، شیوع فشارخون 25درصد، کم تحرکی 20درصد و مصرف دخانیات 10 درصد کاهش یابد.
دکتر مرادی، افزایش سگهای ولگرد را از معضلات بهداشتی گناباد ذکر کرد و از اجرای طرح ضربتی مقابله با این معضل خبر داد.
فرماندار گناباد هم در این جلسه گفت: باید سند پیشگیری از بیماریهای واگیر در اولویت توجه ادارات و مسئولان این شهرستان قرار گیرد و از ظرفیتهای مجامع مشورتی بانوان و جوانان و تشکلهای غیردولتی برای فرهنگسازی در زمینه کاهش بیماریها و افزایش رویکرد تغذیه سالم بهره گرفته شود.
حامد قربانی افزود: باید سگهای ولگرد به نحوی که تبعات اجتماعی به دنبال نداشته باشد، جمعآوری و معدوم شوند.
وی اظهار داشت: دولت تدبیر و امید در کنار توسعه و رونق اقتصادی توجه خاصی به بهداشت و درمان و ارتقای سلامت جسمی و روحی مردم دارد و باید با همافزایی بین بخشی، سطح آگاهیهای عمومی مردم نسبت به بیماریها از جمله بیماریهای غیرواگیر افزایش یابد.
یادآور میشود، کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان گناباد با هدف بررسی سند پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر در سالن سلامت معاونت بهداشت دانشگاه برگزار شد.