برنامه شیر مادر در بیمارستان علامه بهلول گنابادی مورد ارزیابی قرار گرفت.
به گزارش وبدا، ارزیابی مجدد بیمارستان علامه بهلول گنابادی به عنوان بیمارستان داوطلب دوستدار کودک توسط کارشناسانی از معاونتهای بهداشت و درمان دانشگاه انجام شد.
رضوان نبیلی،کارشناس تغذیه با شیر مادر دانشگاه گفت: دوره شیرخوارگی از حساسترین مراحل زندگی است که نیاز به مراقبتهای دقیق بهداشتی و تغذیهای دارد؛ شیر مادر اساسیترین مادهای است که میتواند به تنهایی تمامی نیازهای تغذیهای شیرخوار را از بدو تولد تا پایان 6 ماهگی تامین نماید و تداوم آن همراه با غذاهای کمکی و در طول سال دوم عمر میتواند ضمن پیشگیری از بسیاری بیماریها در دوران کودکی و بزرگسالی، بهترین الگوی رشد و تکامل را فراهم آورد که این تاثیر از اولین ساعات و روزهای زندگی به خوبی اثبات گردیده است.
وی افزود: برای موفقیت تغذیه با شیر مادر و حمایت از مادران در مراحل بارداری، زایمان و نیز زمان بستری کودک بیمار زیر 2 سال، نقش کلیدی بیمارستانها بر کسی پوشیده نیست؛ بیمارستانها میتوانند با ایجاد شرایط مناسب برای مادر و کودک، امکان بهترین شروع زندگی را برای نوزادان فراهم آورند.
وی با بیان اینکه ایجاد بیمارستانهای دوستدار کودک از اولویتهای برنامه کشوری ترویج تغذیه با شیر مادر است ابراز کرد: نصب سیاست مرتبط با شیرمادر در تمامی مکان های شلوغ و پرتردد، آموزش کارکنان، آموزش مادران باردار،انجام تماس پوستی مادر و نوزاد بلافاصله پس از تولد و شروع بموقع تغذیه با شیر مادر ظرف ساعت اول تولد، تداوم تغذیه با شیر مادر بطور مکرر و انحصاری، هماتاقی 24 ساعته مادر و شیرخوار، عدم استفاده از بطری و گولزنک،آموزش نحوه صحیح بغل کردن و به پستان گذاشتن شیرخوار به مادر، تغذیه شیرخوار بر حسب میل و تقاضا، آموزش و حمایت از مادران پس از ترخیص و ... از مهمترین فعالیتها برای شروع موفق شیردهی است که در قالب ده اقدام در این بیمارستانها انجام و پایش میشود.
یادآور میشود؛ با توجه به اینکه پایش و خودارزیابی بیمارستان علامه بهلول گنابادی به عنوان بیمارستان داوطلب دوستدار کودک، اردیبهشتماه امسال انجام شده است، در صورتی که در ارزیابی مجدد بتواند امتیازات و نمرات لازم را کسب نماید، لوح بیمارستان دوستدار کودک را کسب خواهد کرد.