سلامت روان جوانان و نوجوانان: جهان در حال تغییر

انتشار محتوا: ۱۸ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۳۳:۰۰ قبل از ظهر

هفته سلامت روان 1397(18 الی 24 مهرماه) با شعار «سلامت روان جوانان و نوجوانان: جهان در حال تغییر» نامگذاری شده است.

 



اقتضای جان چو ای دل آگهی است              هرکه آگه‌تر بود جانش قوی است. (مولانا)

 

بدون تردید این شعر زیبا و پر مغز مولانا این پیام را در ذهن آدمی ایجاد می‌کند که هنر خوب زیستن و خوب زندگی کردن در گروی دانش و آگاهی است و انسان که گویا برترین موجود خلقت است با تکیه بر خرد و اندیشه‌اش قادر است تا بی نهایت دانش کسب کند و مهارت بیاموزد تا در سایه این لطف و مرحمت خداوندی، توانمندتر و سالم‌تر زندگی کند.

سلامتی تنها نبود بیماری نیست
به تعبیری می‌توان گفت که سلامتی تنها نبود بیماری نیست، بلکه سلامت محصول چهار بعد انسان یعنی "سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی " است که این ابعاد چهارگانه در کنار هم، سلامتی و سالم زیستن را رقم می‌زنند.

نشانه‌های سلامت روان
احساس ارزشمندی و مفید بودن، رضایت‌مندی از خویشتن و توانایی همدلی کردن با دیگران از مهمترین نشانه‌های سلامت روان است که بدون شک مناسب‌ترین زمان آموزش و توانمندسازی در این زمینه‌ها دوران کودکی، نوجوانی و جوانی است که جایگاه آن خانه، مدرسه و دانشگاه است.
در دنیای امروز که به عصر ارتباطات و فناوری شهرت دارد، نوجوانان و جوانان مهمترین گروه هدف کاربران دنیای دیجیتال و فضای مجازی هستند، دنیایی کاملا متفاوت با دنیای بزرگسالان، که مملو از فرصتهای مثبت و منفی برای این گروه هدف می‌باشد؛ از این رو به منظور پیگیری از آسیبهای دنیای دیجیتالی و بهره مندی از فرصت‌ها و امکانات مفید و مثبت این گونه فضاها، آشنا شدن والدین و بزرگسالان با ابزارهای الکترونیک فضاهای مجازی یکی از راه‌های کمک به نوجوانان و جوانان است.
سازمان جهانی بهداشت( با طرح شعار سال 2018؛ سلامت روان جوانان و نوجوانان: جهان در حال تغییر ) تاکید دارد که به هوش باشیم که دنیا درحال تغییر است، نحوه ارتباطات و گفتگو در فضاهای مجازی به سرعت در حال دگرگونی و پیشرفت است. توجه، تمرکز و مراقبت از نوجوانان و جوانان در این دنیای پیچیده و پر رمز و راز مهمترین و ضروری ترین وظیفه بزرگسالان است، از این رو تاکید می کند که بهترین مسیر برای سلامتی مادام العمر، با سلامت روان خوب شروع می شود و جوانانی که با عوامل استرس زای زیادی مانند جنگ، تبعیض نژادی، فقر،گرسنگی، بیماریهای روانپزشکی، خشونت و زورگیری، مصرف مواد و .... روبرو هستند، احتمال بسیار زیادی دارد که در تمام طول عمر و زندگی شان مشکلات روانپزشکی را تجربه کنند.

عوامل کلیدی در ساختن آینده‌ای سالم برای نوجوانان و جوانان
روز جهانی سلامت روان سال 2018 اهمیت ارائه خدمات بیشتر و مراقبت بهتر از جوانان و مشکلاتی که در این دوران تجربه می‌کنند را نشان می‌دهد. توانمندسازی، اقدامات پیشگیرانه، مداخلات زودهنگام، آموزش مهارتهای زندگی و تاب‌آوری، دسترسی به خدمات آموزشی و سلامت از عوامل کلیدی در ساختن آینده‌ای سالم برای نوجوانان و جوانان است.

گروه سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد

تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس