کم‌تحرکی، تغذیه نامناسب و مصرف دخانیات، پایه و اساس اکثر بیماری‌های غیرواگیر است

انتشار محتوا: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۰۳:۵۵:۰۰ قبل از ظهر

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد از افزایش بیماری‌های غیرواگیر به عنوان یکی از معضلات عرصه سلامت یاد کرد و گفت: کم‌تحرکی، تغذیه نامناسب، مصرف دخانیات و ورزش نکردن، پایه و اساس اکثر بیماری‌های غیرواگیر است.



به گزارش وب‌دا، دکتر ایرج مرادی در مراسم گرامیداشت هفته سلامت 97 و تجلیل از فعالان عرصه سلامت شهرستان گناباد که در تالار اجتماعات شهید دکتر چمران برگزار شد، با اشاره به شعار امسال هفته سلامت«پویش همگانی سلامت؛ برای همه، در همه جا»، اظهار کرد: متاسفانه بیش از نیمی از مردم جهان از سلامت مطلوب و دسترسی به امکانات سلامت بی‌بهره هستند.
وی با بیان اینکه شعار امسال هفته سلامت در چند سال گذشته و در راستای طرح تحول نظام سلامت در کشور اجرایی شده است، ابراز کرد: خوشبختانه در کشور، موفقیت‌های چشمگیری در حوزه مراقبت‌های اولیه بهداشتی انجام شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به رشد شاخص‌های بهداشتی در حوزه تحت پوشش دانشگاه، گفت: آنچه که امروز حوزه بهداشت و درمان را تهدید می‌کند، دخالت‌های افراد غیرپزشک و غیر کارشناس تحت عناوین مختلفی مثل طب اسلامی و ... در زمینه مسائل بهداشتی و درمانی است.
دکتر مرادی، آمار بالای سوانح و تصادفات جاده‌ای و آسیب‌های اجتماعی را از جمله معضلات موجود دانست و تصریح کرد: تصادفات جاده‌ای علاوه بر مرگ و میر تعداد زیادی از هموطنان، موجب مصدومیت و از کارافتادگی سرپرست و اعضای خانواده‌ها می‌شود که کاهش و حل این مشکل نیازمند مشارکت و ارتباطات بین‌بخشی است.
وی ادامه داد: آسیب‌های اجتماعی نظیر بیکاری، فقر، اعتیاد، طلاق، فرار از خانه و ... معضلاتی هستند که هم چهره شهرها را مخدوش می‌کنند و هم جزو مسائل بهداشتی ـ درمانی هستند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی، اعتیاد و طلاق را دو آسیب اجتماعی مرتبط با هم دانست و گفت: متاسفانه با همه اقدامات انتظامی و قضایی، شاهد بالارفتن آمار اعتیاد هستیم و این نشان می‌دهد که باید بیش از گذشته به سمت ارتقاء آموزش‌ها و آگاهی بخشی به جامعه در راستای پیشگیری از این آسیب‌ها گام برداریم.
دکتر مرادی با اشاره به رشد چشمگیر بیماری‌های غیرواگیر، افزود: سند ملی مبارزه با بیماری‌های غیرواگیر توسط وزارت بهداشت تنظیم و به دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ و اجرایی شده است که انجام غربالگری‌های مختلف در همین راستا است.
وی، غربالگری‌های بدو ازدواج، پیشگیری از تالاسمی، پیشگیری از بیماری‌های مادرزادی و ... را از جمله اقدامات عملی حوزه بهداشت عنوان و بیان کرد: طرح‌هایی نیز به صورت مشترک با سایر ادارات اجرا می‌شود مثل غربالگری اختلالات بینایی و شنوایی که به صورت مشترک با اداره بهزیستی انجام می‌شود.
دکتر مرادی با بیان اینکه سازمان جهانی بهداشت چهار بیماری قلبی ـ عروقی، دیابت و چاقی، سرطان‌ها و بیماریهای مزمن تنفسی را در صدر برنامه‌های بهداشتی خود قرار داده است، گفت: کم‌تحرکی، تغذیه نامناسب، مصرف دخانیات و ورزش نکردن، پایه و اساس اکثر بیماری‌های غیرواگیر است.
وی به کاهش سن ابتلا به بیماریهای قلبی ـ عروقی اشاره و تاکید کرد: فشارخون بالا یکی از ریزفاکتورهای موثر در بروز این بیماری‌ها است که متاسفانه در کشور ما بیش از 50درصد افرادی که دارای فشارخون بالا هستند، از آن اطلاعی ندارند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه یک سوم جمعیت کشور دارای اضافه وزن هستند، خاطرنشان کرد: میزان بروز دیابت در شهرها به ده و در روستاها به هفت درصد رسیده است و 20درصد افراد بالای 30سال در معرض دیابت هستند؛ همه اینها آمارهای نگران کننده‌ای است که نیاز به خودمراقبتی و مشارکت اجتماعی را ضروری می‌سازد.
دکتر مرادی به خدمات دندانپزشکی ارائه شده در راستای طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت هم اشاره‌ای کرد و گفت: در سال گذشته بیش از پنج میلیارد و 660 میلیون ریال خدمت رایگان دندانپزشکی در قالب طرح تحول سلامت ارائه شده است.

تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس