معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد، بیماریهای غیرواگیر را مهمترین معضل کنونی حوزه سلامت دانست وگفت: برای پیشگیری و کاهش بیماریهای غیرواگیر، نیازمند مشارکت اجتماعی و همکاریهای بین بخشی هستیم.
به گزارش وبدا، دکتر ایرج مرادی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد در آئین نواخته شدن زنگ سلامت در دبستان صمدی با تبریک اعیاد شعبانیه و هفته سلامت، اظهار کرد: «پویش همگانی سلامت؛ برای همه ، در همه جا» به عنوان شعار امسال هفته سلامت انتخاب شده است تا محوریت برنامههای حوزه سلامت در سال جدید باشد.
وی با اشاره به اینکه دیدگاه سازمان جهانی بهداشت نسبت به گذشته متفاوت شده است، ابراز کرد: در گذشته هر شخصی که بیماری جسمی نداشت، سالم فرض میشد ولی امروزه زمینههای اجتماعی و روحی و روانی هم به تعریف سلامت افزوده شده است و کسی را سالم میدانیم که هیچ مشکل جسمی، روحی، روانی و اجتماعی نداشته باشد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد به تغییر سیمای بیماریها اشاره و تصریح کرد: خوشبختانه با واکسیناسیونی صددرصدی که در کشور انجام میشود، دیگر بیماریهای عفونی را به صورت اپیدمی نداریم.
دکتر مرادی ادامه داد: به عنوان مثال با وجود اینکه میانگین جهانی بیماری سل، 144 مورد در صدهزار است و همسایههای شرقی ایران جزء کانونهای اصلی این بیماری هستند ولی خوشبختانه شیوع این بیماری در ایران، تنها 14مورد در صدهزار است.
وی، بیماریهای غیرواگیر را مهمترین معضل کنونی حوزه سلامت دانست و تاکید کرد: کنترل و پیشگیری از این بیماریها تنها در توان وزارت بهداشت نیست و تحقق آن، مشارکت اجتماعی و همکاریهای بین بخشی را میطلبد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد با تاکید بر لزوم تقویت آموزش مسائل بهداشتی و مرتبط با سلامت، به استقبال خوب مردم گناباد از پیادهروی هفته سلامت اشاره کرد و افزود: پیادهروی عمومی ضمن ترویج ورزش و فعالیت بدنی، همبستگی و نشاط اجتماعی را هم در جامعه افزایش میدهد.
دکتر مرادی از آموزش و پرورش به عنوان یکی از نهادهای همراه و همگام با دانشگاه در حوزه همکاریهای بین بخشی یاد کرد و گفت: جامعه هدف اکثر برنامههای حوزه بهداشت، جوانان و نوجوانان هستند و از اینرو مدارس جایگاه ویژهای در اجرای برنامههای بهداشتی دارند.