به همت واحد پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت و شورای امور بانوان دانشگاه علوم پزشکی گناباد، کارگاه آموزشی پیشگیری و تشخیص زودرس سرطان رحم و سرویکس با حضور بانوان شاغل در دانشگاه برگزار شد.
به گزارش وبدا، کارشناس مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت گفت: در این کارگاه آموزشی که با حضور 110 نفر از بانوان شاغل در دانشگاه در سالن زکریا برگزار شد، دکتر جلیلی متخصص زنان و زایمان به عنوان مدرس کارگاه حضور داشت.
خانم شریفی افزود: زندگی امروزی جوامع بشری به دلیل پیچیدگیهای ناشی از پیشرفت فناوری و مدرنیزه شدن، سبب شده است تا خطر ابتلاء به بیماریهای غیروگیر از جمله تغذیه نامناسب، کمتحرکی، چاقی، آلودگیها و عوامل زیست محیطی افزایش یابد.
وی با بیان اینکه سرطان دهانه رحم چهارمین سرطان شایع زنان و هفتمین سرطان شایع در بین هر دو جنس است، اظهار کرد: سرطان دهانه رحم مهمترین علت مرگ ناشی از سرطان در کشورهای در حال توسعه به شمار میرود و در اکثر موارد در مراحل بسیار پیشرفته تشخیص داده میشود.
کارشناس مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت ابراز کرد: در حالی که در کشورهای پیشرفته که برنامههای موثر غربالگری وجود دارد، بیشتر بیماران در مراحل اولیه تشخیص داده شده و درمان بیماران، از مرگ و میر آنان جلوگیری میکند ولی در کشورهای در حال توسعه، این بیماران در مراحل بسیار پیشرفته مراجعه میکنند که معمولاً به دلیل عدم درمان به موقع و یا عدم دسترسی به درمانهای مناسب به مدت کوتاهی پس از تشخیص فوت میکنند.
خانم شریفی با بیان اینکه ابتلاء به عفونت ویروس پاپیلوهای انسانی (HPV) مهمترین علت شناخته شده سرطان دهانه رحم است، تصریح کرد: تستهای تشخیصی عفونتهای HPV در برنامههای غربالگری یکی از روشهای اثربخش در پیشگیری از سرطان دهانه رحم شناخته شده است.
وی، ارتقاء آگاهی در زمینه پیشگیری و تشخیص زودرس سرطان رحم و سرویکس را در تشخیص و درمان به موقع آن موثر دانست و گفت: در همین راستا، کارگاه آموزشی پیشگیری و تشخیص زودرس سرطانهای رحم و سرویکس ویژه بانوان شاغل در دانشگاه برگزار گردید.