همایش يک روزه اختلالات روانپزشکي با محوريت بيماري افسردگي با حضور دکتر استيلايي روان پزشک ، روان درمانگر و استاد دانشگاه در محل سالن فرهنگي هنري ياقوت بجستان برگزار گرديد.
به گزارش وبدا، به همت شبکه بهداشت و درمان شهرستان بجستان، همایش يک روزه اختلالات روانپزشکي با محوريت بيماري افسردگي با حضور بیش از 250 نفر از کارکنان ادارات، داوطلبین سلامت و شهروندان بجستانی برگزار شد.
کریمیان دبیر اجرایی این همایش با اشاره به اینکه اختلالات روانپزشکی جزء شایعترین و ناتوانکنندهترین بیماریها است، گفت: مطالعه بار بیماریها در ایران و جهان نشان میدهد که اختلالات روانپزشکی از دلایل عمده سالهای ازدست رفته به دلیل بیماری و ناتوانی است.
وی افزود: طبق برآورد سازمان جهانی بهداشت، یک نفر از هر چهار نفر در طول زندگی خود به یکی از اختلالات روانپزشکی مبتلا هستند و به طور کلی 6/23 در صد از افراد 15تا 64ساله ساکن کشور دچار یک یا چند اختلال روانپزشکی هستند.
وی تصریح کرد: افزایش آگاهی جمعیت عمومی پیرامون این اختلال، علل و انواع آن، راههای موثر در پیشگیری و درمان آن و همچنین گسترش فرهنگ گفتگو پیرامون آن از اهداف مهم برگزاری این همایش است.
در ادامه این همایش، دکتر استيلايي با اشاره به شعار امسال سازمان جهاني بهداشت «بياييم در مورد افسردگي حرف بزنيم»، مطالبی را در خصوص اختلالات روانپزشکي بويژه بيماري افسردگي، علايم و نشانهها و راهکارهاي پيشگيري و درمان آن ارائه کرد.
وی در سخنان خود علايمي نظير عدم احساس لذت، احساس غم و خلق پايين، خواب زياد يا کم، اشتهاي زياد يا کم، بيقراري، احساس گناه، پوچي و بيارزشي را جزء نشانههاي خطر اختلالات روانپزشکي به خصوص افسردگي برشمرد و از عواملي نظير تغذيه، تحرک و خواب کافي، ارتباطات اجتماعي، ترک دخانيات و مواد مخدر و همچنين کنترل استرس به عنوان راهکارهاي پيشگيري و کنترل افسردگي نام برد.