به همت ستاد برگزاری هفته سلامت، کارگاه آموزشی سرطانهای شایع زنان در سالن زکریا دانشگاه علوم پزشکی گناباد برگزار شد.
به گزارش وبدا، به همت واحد پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت و شورای امور بانوان دانشگاه، کارگاه آموزشی سرطانهای شایع زنان ویژه بانوان شاغل در دانشگاه علوم پزشکی گناباد برگزار شد.
کارشناس مبارزه با بیماریها معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گفت: این کارگاه آموزشی به منظور آگاهی بیشتر با روشهای تشخیص زودرس سرطان پستان و آشنایی با علائم آن و نحوه خودآزمایی پستان، کارگاه آموزشی ویژه بانوان شاغل در دانشگاه برگزار گردید.
خانم شریفی با بیان اینکه این کارگاه آموزشی به صورت سه جلسه آموزشی دو ساعته خواهد بود که در هر کارگاه یکی از سرطانهای شایع زنان آموزش داده میشود، تصریح کرد: خانم دکتر رحمانی عضو هیئت علمی دانشگاه در این کارگاه آموزشی، مطالبی را در زمینه روشهای تشخیص زودرس سرطان پستان، علائم بیماری و نحوه خودآزمایی پستان و انجام ماموگرافی ارائه کرد.
وی افزود: در ادامه این کارگاه آموزشی، نحوه خودآزمایی و تشخیص تودههای پستانی توسط شرکتکنندگان بر روی مولاژ و مانکن به صورت عملی آموزش و تمرین داده شد.
خانم شریفی اظهار کرد: زندگی امروزی جوامع بشری به دلیل پیچیدگیهای ناشی از پیشرفت فناوری و مدرنیزه شدن، سبب شده است تا خطر ابتلا به بیماریهای غیرواگیر، از جمله تغذیه نامناسب، کم تحرکی ، چاقی، آلودگیها و عوامل زیست محیطی افزایش یابد که ابتلا به انواع سرطانها از مهمترین این بیماریها است.
وی ادامه داد: بر اساس آمار نظام ثبت سرطان کشور، در سال 1387 سرطان پستان به عنوان مهمترین سرطان در بین زنان کشور مطرح شده است و سرطان پستان مهمترین بدخیمی قابل مداخله در سطح دوم در میان شایعترین بدخیمیهای کشور محسوب میشود.
وی با بیان اینکه راههایی برای تشخیص زودرس سرطان پستان وجود دارد، عنوان کرد: آگاهی از علائم زودرس این بیماری، آشنایی با روشهای خودآزمایی پستان و انجام ماموگرافی میتواند موجب کاهش مرگ و میر 30-20 درصدی زنان بالای 50 سال شود.
وی خاطرنشان کرد: تشخیص زودرس توده های بدخیم، سبب افزایش شانس زنده ماندن بیمار، کاهش هزینههای درمان و کاهش اقدامات لازم درمانی میگردد.