کارشناس مبارزه با بیماریها معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد با بیان اینکه نظام جمعآوری و ثبت دادههای سرطانی مبتنی بر پاتولوژی در دانشگاههای علوم پزشکی در حال اجرا
است، گفت: ثبت سرطان فرآیندی در جهت کمک به ارزیابی و کنترل اثر بدخیمیها در جامعه است
به گزارش وبدا، فرخ شریفی کارشناس مبارزه با بیماریها معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: ثبت سرطان فرآیند جمعآوری مستمر و نظاممند دادههای وقوع و ویژگیهای قابل گزارش نئوپلاسمها برای کمک به ارزیابی و کنترل اثر بدخیمیها در جامعه است که بخشی اساسی از برنامه کنترل سرطان محسوب میشود.
وی ، دادههای وقوع و جمعآوری آنها را دو جزء مهم نظام ثبت سرطان عنوان کرد و افزود: نظام ثبت سرطان ایران به دنبال تصویب قانون ثبت و گزارشدهی اجباری سرطان در مهرماه 1363 توسط مجلس شورای اسلامی، تصویب و برنامه اجرایی این قانون در تیرماه 1365 طراحی و انجام شد.
شریفی تصریح کرد: نظام جمعآوری و ثبت دادههای سرطانی مبتنی بر پاتولوژی همگام با سایر دانشگاهها در معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد در حال اجرا است.
وی اظهار کرد: به منظور ارتقاء کمی و کیفی روند ثبت سرطان در کشور، اداره سرطان مرکز مدیریت بیماریهای معاونت بهداشت، برنامه ثبت مبتنی بر جمعیت را در دانشگاههای علوم پزشکی مستقر نمود.
شریفی عنوان کرد: در همین راستا دکتر عالمی معاون بهداشت دانشگاه در جلسه کمیته دانشگاهی ثبت سرطان که با حضور رئیس و معاونین دانشگاه، روسای بیمارستانها و سایر اعضاء کمیته برگزار گردید، مطالبی را در خصوص اهمیت ثبت دادههای سرطان بیان کرد.
مدیرگروه بیماریها و کارشناس ثبت سرطان دانشگاه هم در این جلسه با ارائه مطالبی در خصوص ثبت سرطان و وضعیت این بیماری در ایران و جهان، در خصوص نحوه ثبت آن در دانشگاه مطالبی را ارائه کرد.
یادآور میشود، در این جلسه پس از همفکری و هماندیشی، راهکارهایی برای جمعآوری بهتر و دقیق اطلاعات مبتنی بر جمعیت پیشنهاد و مصوب گردید.