به همت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد، طرح مکمل یاری با ویتامین D در مدارس شهرستانهای گناباد و بجستان در حال اجرا است.
به گزارش وبدا، زهرا حسینی مسئول واحد بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: ویتامین D یکی از ویتامینهای محلول در چربی است که به عنوان ویتامین آفتاب شناخته شده است.
وی با بیان اینکه در منطقه تحت پوشش دانشگاه 87% نوجوانان دچار کمبود ویتامین D هستند، افزود: در صورتی که پوست بدن در معرض نور مستقیم خورشید قرار گیرد، ویتامین D مورد نیاز در بدن ساخته میشود اما لباس، دود، گرد و غبار، شیشه پنجره، هوای ابری، هوای آلوده و کرمهای ضد آفتاب مانع ساخته شدن ویتامین D در بدن می شوند.
مسئول واحد بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه با بیان اینکه ویتامین D نقشهای مهمی در بدن دارد، اظهار کرد: این ویتامین علاوه بر نقشی که در جذب کلسیم، حفظ سلامت استخوان و پیشگیری از پوکی استخوان دارد، در پیشگیری از بسیاری از بیماریهای غیرواگیر از جمله دیابت نوع 2، بیماریهای خود ایمنی مثل بیماری مولتیپل اسکلروز ( MS ) ، انواع سرطان، پیشگیری از افسردگی و .. موثر است.
حسینی با اشاره به اینکه منابع غذایی این ویتامین محدود بوده و به طور طبیعی در محصولات حیوانی مثل زرده تخم مرغ، خامه، جگر و کره به مقدار کمی وجود دارد، تاکید کرد: از همینرو برنامه مکمل یاری در مدارس ویژه نوجوانان آغاز شده و هر دانشآموز باید در طول سال تحصیلی ماهی یک عدد مکمل ویتامین D جمعا به تعداد 9 عدد مصرف کند.
وی با تاکید بر اینکه نباید این مکمل بیشتر از مقدار توصیه شده مصرف شود، اظهار کرد: برنامه مکمل یاری با ویتامین D در دانشآموزان با هدف ارتقاء سطح سلامت این گروه سنی در راستای پرورش نسلی سالم اجرا میشود.