۱۰۰۰ روز طلایی؛ شیر مادر، مهر مادر

انتشار محتوا: ۲۳ مرداد ۱۴۰۱ ساعت ۱۰:۴۰:۰۳ قبل از ظهر

کارشناس شیرمادر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد تاکید کرد: باید به محض تولد، تغذیه نوزاد با شیرمادر که مناسب‌ترین ماده مغذی برای اوست شروع شود، زیرا تغذیه با شیرمادر موثرترین عامل کاهش مرگ و میر نوزادان است.



به گزارش وب‌دا، کارشناس شیرمادر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد با بیان اینکه در زندگی هر فرد روزهایی هستند که به خاطر اتفاقات مهم آن روزها، نقطه عطفی در زندگی به شمار می‌آیند و می توان از آنها به عنوان « روزهای تعیین کننده» یاد کرد، افزود: ۱۰۰۰ روز سرنوشت ساز و طلایی در دوران زندگی هر فرد هست که لحظه لحظه آن از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و کوچکترین رویدادی در آن می‌تواند سرنوشت ساز باشد.
رضوان نبیلی با اشاره به اینکه این ۱۰۰۰ روز مهم ۱۰۰۰ روز نخست زندگی است، اظهار کرد: این دوره هزار روزه از شروع بارداری تا پایان ۲ سالگی (یعنی ۲۷۰ روز بارداری و ۷۳۰ روز اول عمر) است.
وی با تاکید بر اینکه والدین باید بیاموزند که چگونه می‌توان این دوره حساس را به بهترین شکل ممکن سپری نمود، تصریح کرد: به عنوان مثال یکی از برنامه‌ریزی‌هایی که می‌توان مدنظر قرار داد، برنامه‌ریزی در خصوص تغذیه دوران بارداری و کودکی است که لازم است کودک از حد اعلای سلامت همه جانبه برخوردار گردد.
نبیلی ادامه داد: برای نیل به این هدف، زندگی وی باید با حاملگی خواسته و برنامه‌ریزی شده مادر شروع شود، مادر از تغذیه سالم و کافی جهت رشد هر چه بهتر او برخوردار گردد و دوران بارداری وی با اجتناب از هر گونه تنش، اضطراب، افسردگی، مصرف دخانیات و مواد اعتیاد‌آور و مضر توام باشد و سپس با انجام زایمانی ایمن بتواند پر مخاطره‌ترین لحظات و دقایق زندگی یعنی تولد را پشت سر گذارد و نوزادی سالم و با استعدادهای گسترده تحویل خانواده و جامعه دهد.
کارشناس شیر مادر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد با بیان اینکه نوزادی که تا این زمان کاملا وابسته به مادر بوده حالا باید بتواند به خود و حمایت‌های محیطی متکی باشد، خاطرنشان کرد: از این رو لازم است به محض تولد، تغذیه نوزاد با شیرمادر که مناسب‌ترین ماده مغذی برای اوست شروع شود، زیرا تغذیه با شیرمادر موثرترین عامل کاهش مرگ و میر نوزادان است. بنابراین تغذیه انحصاری با شیرمادر باید تا ۶ ماه ادامه یابد و سپس با افزودن غذاهای کمکی تا یک سالگی و متعاقب آن استفاده بیشتر از غذاهای خانواده، تا ۲ سالگی نیز ادامه یابد زیرا در این دوره کودکان بیشترین تاثیرپذیری را از محرک‌های محیط اطراف خود دارند که آنها را در بزرگسالی در معرض بیماری‌های مختلف مانند چاقی مفرط، دیابت، فشار خون بالا و ... قرار می دهد.
 نبیلی با اشاره به اینکه امروزه مشخص شده است که مرگ و میر ناشی از بیماری‌های عروق کرونر در سنین بزرگسالی با وزن هنگام تولد و تغذیه او در سال اول زندگی ارتباط دارد، بیان کرد: به عقیده محققان در این دوره حیاتی، محیط زیست کودک در معنای تغذیه‎‌ای، اکولوژیکی، روانی عاطفی، اجتماعی و اقتصادی اثر خود را بر روی ژن‌ها بر جای می‌گذارد، از طرف دیگر مهمترین دوران در رشد و تکامل انسان نیز دوران کودکی است، به طوریکه ۶۰ درصد رشد مغز کودک تا پایان یک سالگی، ۷۰ درصد آن تا دو سالگی، ۸۰ درصد آن تا سه سالگی و ۹۸ تا ۱۰۰ درصد رشد مغز تا پایان ۸ سالگی انجام می‌شود.
وی ادامه داد: لازم است خانواده‌ها روی کودکی فرزندانشان سرمایه‌گذاری کنند و بدانند که بیشترین تاثیرات در روند رشد کودک در دوران کودکی او تعیین می‌شود. دانشمندان، متخصصین اقتصاد و بهداشت معتقدند که ارتقاء تغذیه در طول این ۱۰۰۰ روز یکی از بهترین سرمایه گذاری‌هاست که می‌توان با کمی برنامه ریزی، صرف وقت و انرژی، بهترین‌ها را برای فرزند فراهم کرد و این دوران را با سر بلندی طی کرد.

تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس