کارگاه کشوری بیماری‌های منتقله از آب و غذا برگزار شد

انتشار محتوا: ۲۲ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۵۹:۰۰ قبل از ظهر

مدیر گروه بیماری‌ها و دو کارشناس از واحدهای بیماری‌ها و بهداشت محیط در کارگاه کشوری بیماری‌های منتقله از آب و غذا که در دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد برگزار شد، حضور یافتند.



به گزارش وب‌دا، دکتر میرچراغی مدیرگروه بیماری‌‌ها به همراه مهندس رمضانی کارشناس بیماری‌های واگیر و مهندس اعلمی کارشناس بهداشت محیط دانشگاه در کارگاه کشوری بیماری‌های منتقله از آب و غذا که با محوریت التور در دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد برگزار شد، حضور یافتند.
اعلمی افزود: این کارگاه با هدف مرور فعالیت‌های سالانه و حساس سازی دوباره همکاران دانشگاه‌ها با توجه به فرارسیدن فصل گرما و احتمال شیوع بیماری‌های اسهالی به خصوص التور توسط مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر و مرکز سلامت محیط و کار و با همکاری آزمایشگاه مرجع سلامت برگزار گردید.
وی تصریح کرد: در این جلسه مطالبی در خصوص بازآموزی نظام مراقبت و بررسی وضعیت طغیان‌های ناشی از آب و غذا در کشور ، وضعیت بیماری تیفوئید، بیماری اسهال خونی، فعالیت های مراقبت از بیماری‌های وبا، برنامه نظام مراقبت بیماری وبا در کشور و آمادگی شهرستان برای مقابله، مراقبت بیماریهای واگیر، اهمیت توجه به مراقبت بهداشتی مرزی و اتباع خارجی در رابطه با وبا و مدیریت بهداشت محیط در پیشگیری از طغیان بیماریهای منتقله از آب و غذا ارائه شد.
وی افزود: همچنین در این جلسه علاوه بر ارائه برنامه مرکز سلامت محیط و کار در سال95، انتظارات امسال بیان شد: تشدید اقدامات بهداشت محیط در پایگاه‌های مرزی، تشدید برنامه های نظارتی و کنترل های بهداشتی و انجام نمونه‌برداری هدفمند از مواد غذایی در سطح عرضه،  پیش بینی و برآورد تهیه و فراهم نمودن کلیه مواد و ملزومات برای مقابله با اپیدمی‌ها و بحران‌های احتمالی، طرح موضوع اهمیت بیماری‌های منتقله از آب و غذا در جلسه ویژه کارگروه بهداشت و امنیت غذایی استان و اطلاع رسانی وسیع استانی و شهرستانی از طریق برگزاری سمینار و کارگاه‌ها، رسانه‌ها و .... از مهمترین انتظارات در سال 95 است.
وی افزود: توجه ویژه به مشکلات مربوط به بهداشت آب و فاضلاب، تشدید نظارت‌ها،  بازرسی‌های بهداشتی،  مراکز و اماکن با توجه به نزدیکی ماه‌های گرم سال را مقارن با شروع ماه مبارک رمضان و احتمال افزایش بروز طغیان بیماری‌های منتقله از آب و غذا به ویژه نظر به دوره 5 ساله اپیدمیولوژیک وبای التور در سال 95 دارای اهمیت بالایی است.
اعلمی یادآور شد: در این جلسه نظام مراقبت بیماریهای واگیر و اهمیت توجه به مراقبت بهداشتی فردی و اتباع خارجی در رابطه با وبا توسط دکتر سروش رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارائه شد.
همچنین مدیریت نمونه‌های آزمایشگاهی شامل نحوه نمونه‌گیری یا نمونه برداری صحیح، نحوه کدگذاری نمونه، پذیرش نمونه در آزمایشگاه بر اساس معیارهای رد و پذیرش آزمایشگاه، نحوه حمل و نقل امن و ایمن نمونه، نحوه انجام آزمایش به طور مختصر با ذکر نام روش، نحوه گزارش دهی، ارزیابی خطر هپاتیت A، راهنمایی اقدامات بهداشت محیطی در بیماریهای منتقله از غذا و گزارش طغیانهای سال 93 ، نظام مراقبت و بررسی وضعیت طغیان های ناشی از آب و غذا در کشور 1394، ارزیابی خطر در طغیان های بیماریهای آب و غذا ، گزارش طغیان بیماریهای منتقله از آب و اقدامات انجام شده و نحوه بررسی آب در طغیان ها، برنامه بهداشت آب و فاضلاب برای پیشگیری و کنترل بیماریهای منتقله از آب، دستورالعمل تشخیص آزمایشگاهی اشرشیا کلی مواد اسهال، کنترل عوامل محیطی در اجتماعات انسانی و نقش آزمایشگاههای بهداشت آب و فاضلاب در کنترل طغیان ارائه شد.

تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس