به گزارش وبدا، دكتر سيد فرزام ميرچراغي، سرپرست واحد پيشگيري و مبارزه با بيماريهای معاونت بهداشت گفت: در پی انتشار بیماری ویروسی زیکا در کشورهای جنوب شرق آسیا و آمریکا که توسط پشههای Aedes aegypti و Aedes albopictus منتقل میشود، دومین سمپوزیوم زیکا به روش وبینار در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
وی با بیان اینکه این سمپوزیوم به طور همزمان در اکثر دانشگاههای علوم پزشکی کشور برگزار شد، افزود: این سمپوزیوم در دانشگاه علوم پزشکی گناباد با حضور رئیس دانشگاه، معاون بهداشتی، متخصصین و فوق تخصصهای در ارتباط با بیماری، نماینده فرمانداری و ادارات دعوت شده و کارشناسان حوزه معاونت بهداشت و به روش وبینار (آموزش مجازی) دریافت شد که در آن مباحثی همچون آشنایی با کنترل ناقلین بیماری، ویرولوژی، علائم بالینی، تشخیص آزمایشگاهی و غیره مطرح گردید.
دکتر میرچراغی یادآور شد: سازمان بهداشت جهانی درباره گسترش ویروس زیکا در سراسر قاره امریکا هشدار داد و گفت: زنانی که قصد رفتن به مناطقی دارند که در آن ویروس زیکا وجود دارد، باید پیش از سفر و یا بازگشت، اطلاعات لازم دریافت کنند. سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که خطر شیوع این بیماری در سراسر قاره آمریکا وجود دارد. تاکنون شواهدی از وجود این بیماری در ۲۱ کشور در آمریکای شمالی و جنوبی و کارائیب تایید شده است. ویروس زیکا عوارض خطرناکی مانند میکروسفالی (کوچکی جمجمه و اختلال رشد مغزی) ایجاد میکند. پزشکان در خصوص این عوارض ابراز نگرانی کرده اند. این بیماری که در اکثر موارد بدون علامت است یا علائم خفیفی همچون تب خفیف، سردرد، درد مفاصل، التهاب و قرمزی ملتحمه چشم و لکههای پوستی دارد، در سال ۱۹۴۷ میلادی در جنگل زیکا در اوگاندا شناسایی شد. خطر جدی که وجود دارد برگزاری بازیهای المپیک 2016 برزیل است که بیماری در آنجا شیوع دارد و لازم است افرادی که قصد سفر به این کشور دارند مواد دورکننده حشرات و لباس آستین بلند در طول روز استفاده کنند.
یادآور میشود، این سمینار با حمایتهای رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد، معاون بهداشت دانشگاه و با اقدامات و پیگیریهای دکتر سید فرزام میرچراغی مدیر گروه تخصصی پیشگیری و مبارزه با بیماریها، مهندس رمضانی کارشناس ارشد حشره شناسی این گروه و مهندس مصباح کارشناس IT معاونت آموزشی در تالار دکتر قهرمانی پردیس دانشگاه برگزار گردید.