حضور نمایندگان دانشگاه در نشست کشوری روز جهانی مالاریا

انتشار محتوا: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۲۲:۰۰ قبل از ظهر
دکتر سید فرزام میرچراغی سرپرست واحد پیشگیری و مبارزه با بیماریها و حامد رمضانی کارشناس مسئول مالاریا معاونت بهداشت دانشگاه در نشست کشوری روز جهانی مالاریا حضور یافتند.

به گزارش وب‌دا، در این نشست که در همدان برگزار شد، کارشناس مسئول مالاریا و مدیرگروه مبارزه با بیماری‌های دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی حضور داشتند.
حامد رمضانی، کارشناس پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه گفت: بر طبق گفته مسئولین حذف برنامه مالاریای کشور با توجه به کاهش موارد مالاریا  این خطر وجود دارد که همکاران محترم پزشک در بیماران علامت دار کمتر به بحث مالاریا توجه نمایند که در نتیجه باعث فوت بیماران خواهد شد.  
وی افزود: در این خصوص مواردی از این مرگ و میرها بررسی گردید و تاکید بر همکاری پزشکان در دستور کار قرار گرفت.
رمضانی اظهار کرد: مالاریا یک بیماری تهدیدکننده زندگی ناشی از یک نوع انگل است که از طریق نیش پشه آنوفل ماده آلوده به افراد سالم منتقل می‌شود.
وی با بیان اینکه در سال 2015، 95 کشور دارای  انتقال  محلی مالاریا بودند، ابراز کرد: در حال حاضر2/3 میلیارد نفر - تقریبا نیمی از جمعیت جهان - در معرض خطر مالاریا هستند. مالاریا قابل پیشگیری و درمان است و افزایش تلاش ها و کنترل بیماری به طور چشمگیری کاهش بار بیماری مالاریا را در بسیاری از کشور ها از جمله ایران به همراه داشته است.
وی تصریح کرد: بین سالهای 2000 و 2015، بروز مالاریا در بین جمعیت های در معرض خطر (نرخ  موارد جدید) 37٪ کاهش یافته است در همین دوره زمانی، نرخ مرگ و میر مالاریا  در بین تمام گروه های سنی 60٪ کاهش و در میان کودکان زیر 5 سال 65  درصد کاهش داشته است.
رمضانی با بیان اینکه کشورهای جنوب صحرای آفریقا  سهم  بالایی از بار مالاریای جهان را دارا هستند، گفت: در سال 2015، 90 درصد از مرگ و میر مالاریا در این قاره اتفاق افتاده است که در جمهوری اسلامی ایران با تلاش‌های صورت گرفته در جهت کنترل ناقلین، بیماریابی و درمان به موقع بیماران تعداد موارد مالاریا از 399 مورد در سال 2014 به 178 مورد در سال 2015 رسیده است و توانسته ایم در پلاسمودیم فالسیپاروم( عامل مالاریای شدید و کشنده) به ریشه کنی دست یابیم، این در حالی است که در گذشته موارد مالاریای کشور میلیون‌ها نفر بوده است.
وی خاطرنشان کرد: با این توفیقات از سال 1389 برنامه حذف مالاریا در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفت و 4 اردیبهشت ماه را روز جهانی حذف مالاریا نامگذاری گردید.
تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس