سلامت از محورهای اصلی و اساسی در برنامه‌های دولت است

انتشار محتوا: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۰۶:۲۰:۰۰ قبل از ظهر

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد در همایش گرامیداشت هفته سلامت که با عنوان سفیران سلامت برگزار شد، گفت: سلامت از محورهای اصلی و اساسی در برنامه‌های دولت است.



به گزارش وب‌دا، دکتر علی عالمی در این همایش که با حضور فرماندار، رئیس دانشگاه، تعدادی از معاونان، مدیران، کارشناسان و کارکنان دانشگاه، روسای ادارات، دست اندرکاران حوزه سلامت، کارشناسان معاونت بهداشت و مراکز سلامت جامعه و دواطلبان سلامت در سالن شهید دکتر چمران دانشگاه برگزار شد، با بیان حدیثی از پیامبر اعظم(ص) «نِعْمَتَانِ‏ مَجْهُولَتَانِ‏ الْأَمْنُ وَ الْعَافِيَة، دو نعمت است كه ناشناخته است: امنیت و تندرستی.» اظهار کرد: خوشبختانه تمرکز دولت تدبیر و امید از ابتدا بر روی صحت و امنیت بوده است.
دکتر عالمی از سلامت و سیاست خارجی که در راستای امنیت است به عنوان دو برند اساسی دولت نام برد و افزود: سلامت یک کالای عمومی است که تک تک آحاد جامعه باید برای خود و جامعه تامین کنند.
وی بیان کرد: سلامت و مشارکت یک حق و وظیفه عمومی است که همه اقشار جامعه باید با تمرکز بر روی سلامت خود، جامعه و خانواده، برای تامین آن تلاش کنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد در تشریح دلایل نامگذاری هفته سلامت امسال به نام «غلبه بر دیابت» اظهار کرد: اهمیت بیماری‌های غیرواگیر و به ویژه دیابت به دو دلیل اساسی و پایه‌ای بر کسی پوشیده نیست.
دکتر عالمی ادامه داد: سال‌ها قبل فعالیت‌های پیشگیرانه درباره بیماری‌های عفونی و واگیردار به درستی در جهان صورت گرفت و به رغم اینکه تا حدود 50 سال قبل، چهره اصلی بیماری‌ها در جهان، بیماری‌های واگیردار بود، کم کم با کنترل بیماری‌های واگیردار، بیماری‌های دیگری که غیرواگیر یا مزمن نامیده می‌شوند، خود را در جامعه به ما نشان دادند.
وی تصریح کرد: از طرفی همزمان با این موضوع به دلیل بهبود شرایط زندگی، درمان‌های مناسب، ایجاد زیرساخت‌های مناسب برای زندگی بهتر از جمله سواد، راه، تغذیه و ... موجب افزایش طول عمر شد، به طوری که امید به زندگی از حدود 50 سال در 40 سال قبل به حدود 75 سال در شرایط کنونی رسیده است.
دکتر عالمی تاکید کرد: این تغییر در ساختار سنی جمعیت باعث شد که با بیماری‌هایی مواجه شویم که بیماری‌های دوران میانسالی و سالمندی است، بنابراین بیماری‌های غیرواگیر بسیار زیاد شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد، توجه به دیابت را مختص یک روز یا هفته ندانست و گفت: هفته سلامت که امسال با شعار«غلبه بر دیابت» گرامی داشته می‌شود، فقط به صورت سمبلیک و نمادین است وگرنه باید در تمام طول سال فعالیت‌ها بویژه در حوزه پیشگیری ادامه داشته باشد.
دکتر عالمی از بهداشت به عنوان اولویت اصلی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه‌های علوم پزشکی یاد کرد و گفت: نتیجه فعالیت‌‌هایی که در حوزه بهداشت انجام می‌شود، سال‌ها بعد دیده می‌شود.
دکتر عالمی به اجرای طرح تحول در حوزه بهداشت اشاره و بیان کرد: افزوده شدن واکسن پنتاوالان، ایجاد برنامه‌های مراقبتی برای گروه‌های سنی همچون میانسالان که تا حالا به صورت جدی توجه نشده، افزایش اقلام دارویی از 270 قلم به 436 قلم، تغییر در برنامه‌های مراقبتی، تعمیر، بهسازی و بازسازی خانه‌های بهداشت و مراکز سلامت جامعه و توجه جدی به سلامت جمعیت حاشیه شهرها با ایجاد پایگاه‌های سلامت از جمله مهمترین اقدامات طرح تحول در حوزه بهداشت است که سال‌های آینده شاهد نتایج این اقدامات زیربنایی خواهیم بود.
وی ادامه داد: گرچه فعالیت‌های طرح تحول در حوزه درمان به دلیل شرایط خاص خودش بیشتر در جامعه محسوس است ولی طرح تحول نظام سلامت در سایر حوزه‌ها همچون آموزش پزشکی و بهداشت به خوبی در حال اجرا است.

تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس