ترویج تغذیه با شیر مادر در مادران شاغل

انتشار محتوا: ۱۰ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۵:۲۳:۰۰ بعد از ظهر


شیرمادر بدون شک یک نعمت بزرگ و بی همتای خداوند قهار،توانا و آگاه است که تمام نیازهای یک انسان ناتوان را در بدو تولد برای او آماده کرده است



و طی  2سال اول زندگی؛ سالمترین،مطمئن ترین، تازه ترین،در دسترس ترین و کامل ترین فراورده غذایی برای کودک است.
شیرمادر با ترکیب استثنائی و خصوصیات منحصر به فردش ضامن تامین و حفظ سلامت جسمی و روانی کودک است و در حفظ و تداوم سلامتی مادر شیرده نیز فواید بی شماری دارد و از این رو تاثیر آن بر سلامت مادر و کودک غیر قابل انکار است.
شیرمادر حاوی تمام مواد مغذی ضروری و انواع آنتی بادی ها برای مقابله با عفونت هاست. تاکنون هیچ شیر مصنوعی ساخته نشده که معادل این تغذیه طبیعی و بی نظیر الهی باشد.
شیر مادر خطر ابتلا به بسیاری از بیماریهای حاد و مزمن مانند اسهال و عفونت های تنفسی را کاهش می دهد. شیرخوارانی که با شیر مادر تغذیه نمی شوند خطر مرگ آنها به علت بیماریهای عفونی 6 برابر افزایش می یابد.
 امروزه يكي از دلايل كاهش تغذيه با شير مادر در سراسر دنيا، مسئله اشتغال زنان است. کار بیرون از منزل، فرصت مادر را برای شیردهی و انجام سایر فعالیت های مربوط به مراقبت از کودک محدود می کند.
مطالعات نشان داده اند که پس از زایمان، تولید شیر در مادران شاغل مانند غیرشاغلین است، اما پس از گذشت چند ماه اين ميزان در مادران شاغل كاهش چشمگيري مي يابد. این کاهش می تواند به دلیل اطلاعات کم مادر در مورد نحوه شيردهي، خستگي و كمبود وقت مادر، تبليغات متعدد در مورد تغذيه با بطري و نگرانی مادر در مورد تغذیه کودک در زمان برگشت او به سرکار باشد.
گرچه اشتغال به کار مادر در خارج از منزل تا حدودی فرصت های شیردهی و مراقبت از کودک را محدود می سازد، ولی مادران می توانند به نحوی از عهده انجام هر دو وظیفه برآیند و بین برنامه کار و شیردهی خود توازن برقرار نمایند. برای ایجاد چنین توازنی در درجه اول مادر باید باور کند و بر این اعتقاد باشد که شیرمادر بهترین غذا برای شیرخوار است و شیردهی او در هر شرایطی باید ادامه یابد و برای کسب اطلاعات لازم در زمینه راه های تداوم شیردهی،دوشیدن شیر و نگهداری شیرخوار باید تلاش نماید.
در درجه دوم حمایت مادر توسط سایر افراد خانواده، جامعه و کارفرما ضروری است تا با ایجاد تغییرات اجتماعی و قانونی لازم، تدابیری اتخاذ نمایند که جدایی مادر و شیرخوار به حداقل برسد. برای رسیدن به این هدف می بایست مادر از مرخصی کافی زایمانی، مرخصی ساعتی شیردهی، ساعت های کار قابل انعطاف یا شیفتی، مهد کودک و تسهیلات لازم برای دوشیدن شیر در محل کار برخوردار گردد.
وکلام آخر،اگر جامعه، مسئولین و شوهران از مادرانی که فرزندان عزیز خود را با شیر مادر تغذیه می کنند، حمایت کنند، این حمایت همگانی باعث ایجاد اعتماد به نفس در مادران شده و مطمئن می شوند که آنچه را انجام می -دهند ارزشمند است و مورد تایید و تقدیر همگان قرار می گیرد.

معاونت بهداشت دانشگاه

تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس