جلسه بازآموزی بیماری‌های منتقله از آب و غذا برگزار شد

انتشار محتوا: ۲۵ تیر ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۰۰:۰۰ قبل از ظهر

جلسه بازآموزی پزشکان خصوصی و دولتی شهرستان گناباد با موضوع بیماری‌های منتقله از آب و غذا برگزار شد.


 


به گزارش وب‌دا، در این جلسه که به همت واحد مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد برگزار شد، رئیس دانشگاه مطالبی را در خصوص اپیدمیولوژی و درمان بیماری‌های التور و اسهال بیان کرد.
دكتر رضا احمدي افزود: از جمله بيماري‌هاي منتقله از راه آب و غذا كه معمولا در فصول گرم سال شاهد شيوع اين بيماري‌ها هستيم، بيماري‌هاي اسهالي بويژه التور است كه بايد مردم و همكاران بهداشتي درماني آمادگي كامل براي مقابله با اين بيماري داشته باشند.
وی ننوشیدن آب‌های غیر مطمئن و شستن و ضدعفونی کردن میوه‌ها و سبزیجات را بهترین راه پیشگیری از ابتلا به بیماری وبا عنوان کرد.

در ادامه معاون بهداشت دانشگاه و رئیس مرکز بهداشت شهرستان گناباد، وضعیت اپیدمیولوژی بیماری‌های اسهالی را تشریح کرد.
دکتر عالمی با بیان اینکه با بروز فصل گرما شیوع بیماری‌های انگلی و روده‌ای بخصوص التور افزایش می‌یابد، اظهار کرد: بیماری اسهال در اثر خوردن سبزی‌های آلوده، آب آلوده و غذای آلوده و از طریق حشرات می‌تواند انسان را مبتلا کند.
وی ابراز کرد: استفاده از آب آشامیدنی سالم، کلرزنی مستمر، ضدعفونی سبزیجات، شستن دست‌ها با صابون و مبارزه با حشرات می‌تواند از بروز این بیماری پیشگیری نماید.

همچنین با توجه به اهمیت بیماری‌های مشترک بین انسان و دام، دکتر میرچراغی در خصوص اپیدمیولوژی، درمان و راه‌های انتقال بیماری تب کریمه کنگو مطالبی را بیان کرد.
وی افزود: بیماری تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو یک بیماری تب‌دار خونریزی‌دهنده و جزء بیماری‌های مشترک انسان و دام می‌باشد.
وی با بیان اینکه این بیماری با مرگ و میر قابل توجهی همراه است و در کشور ایران بومی می‌باشد گفت: این بیماری بر اثر نیش کنه و تماس با ترشحات دام‌های آلوده به انسان منتقل می‌شود.
دکتر سید فرزام میرچراغی با بیان اینکه بروز 15 مورد ابتلا و مرگ 4 نفر در سالجاری موجب افزایش توجه به این بیماری شده است، اظهار داشت: برای پیشگیری از مبتلا شدن به این بیماری باید خود را از گزش کنه محافظت کنید.
وی افزود: عدم استفاده از جگر خام یا نیمه پز، استفاده از چکمه، ماسک، عینک، دستکش و وسایل حفاظتی، استفاده از وسایل حفاظت فردی هنگام تیمار دام و نگهداری 24 ساعته گوشت بعد از ذبح دام در یخچال قبل از استفاده از آن از جمله نکاتی است که در پیشگیری از ابتلا به بیماری کریمه کنگو موثر است.

 

تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس