مهمترین زمان برای پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر هزار روز اول زندگی هر فرد است

انتشار محتوا: ۲۴ تیر ۱۳۹۴ ساعت ۰۴:۲۶:۰۰ قبل از ظهر

معاون بهداشت در اولین جلسه  کمیته کشوری پیشگیری و کنترل بیماریهای غیر واگیر مهمترین زمان برای پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر را، اقدامات هزار روز اول زندگی هر فرد بیان کرد.

 



به گزارش وب دا؛ دکتر علی اکبر سیاری در اولین جلسه  کمیته کشوری پیشگیری و کنترل بیماریهای غیر واگیر با بیان این که برنامه پیشگیری و کنترل بیماریهای غیر واگیر شامل دو بخش رفتارهای فردی و عوامل خطر بیولوژیک است، گفت: عوامل خطر رفتاری مرتبط با رفتارهای هر فرد بوده که شامل مصرف سیگار، غذای ناسالم، کم تحرکی و مصرف الکل است و عوامل بیولوژیک و ژنتیک شامل استعداد به ابتلا به سرطان ها، قند خون و  فشار خون است.

معاون بهداشت کاهش مصرف روغن های با اسید چرب و ترانس بالا و همچنین روغن جامد، تکمیل برنامه غنی سازی با ید، غنی سازی نان با آهن و اسید فولیک، تکمیل برنامه آهن یاری در مدارس را برنامه های حوزه بیماری های غیر واگیر بیان کرد و افزود: علاوه بر تکمیل این برنامه ها، ترویج تغذیه با شیر مادر، کاهش مصرف دخانیات، اجرای برنامه ملی دیابت و فشار خون، اجرای برنامه ثبت سرطان و غربالگری سرطان دهانه رحم، افزایش فعالیت های فیزیکی و تغذیه سالم  از برنامه های سند ملی پیشگیری و کنترل بیماریهای غیر واگیر است.

دکتر سیاری در ادامه مهمترین زمان برای پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر را هزار روز اول زندگی و سن 2 تا 5 سال اول زندگی هر فرد بیان کرد و افزود: براساس تحقیقات صورت گرفته مشخص شد که برخی افراد به دلیل مسائل ژنتیکی از کودکی استعداد چاقی و سوء تغذیه دارند به همین دلیل اقدامات پیشگیرانه باید از همان اوایل زندگی برای آنها شروع شود.

به گفته وی مادری که دچار سوء تغذیه است بیشتر در معرض اضافه وزن و چاقی می باشد و در نتیجه فرزند این مادر هم ممکن است دچار سوء تغذیه، فشار خون و دیابت می شود.

دکتر سیاری در پایان گفت: برنامه پیشگیری از بیماری های غیر واگیر برای دوره های 2 تا 5 سالگی، دوران مدرسه ادامه دارد تا افراد بدون اقدامات پیشگیرانه به سن 30 تا 70 سالگی که زمان بروز بیماریهای غیر واگیر است برسند و مبتلا شوند.

 

تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس