تغذیه کودک با شیر مادر، موجب کاهش ابتلا به اسهال می‌شود

انتشار محتوا: ۳۱ تیر ۱۳۹۲ ساعت ۰۸:۰۸:۰۰ قبل از ظهر

کارشناس مسئول بیماریهای منتقله با آب و غذای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: کودکانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند کمتر به اسهال مبتلا می‌شوند.

 


به گزارش وب‌دا، حامد رمضانی با بیان اینکه درمان سوء تغذیه کودکان باعث کاهش بیماری اسهالی در آنها می‌شود، گفت: استفاده از فنجان به جای شیشه و سرشیشه جهت تغذیه کودک یا حتی الامکان جوشاندن شیشه و سرشیشه قبل از استفاده، شستن دست‌ها با آب و صابون قبل از تغذیه کودک و استفاده از آب آشامیدنی سالم یا آب جوشیده سرد شده جهت رفع تشنگی از جمله راهکارهای موثر در پیشگیری از بیماری وبا در کودکان است.
وی با اشاره به اینکه هر ساله با شروع فصل تابستان، احتمال بروز بیماریهای منتقله با آب و غذا به ویژه وبا افزایش می‌یابد، گفت: وبا یک بیماری حاد اسهالی است که توسط باکتری به نام ویبریوکلرا ایجاد می شود.
وی افزود: آبهای آلوده فاقد کلر همانند چاهها، قناتها، رودخانه ها و غیره، خوردن سبزی‌ها و میوه‌های شستشو و ضدعفونی نشده با آب سالم، شستشوی ظروف آشپزخانه با آب‌های آلوده، مصرف غذاهای شب مانده خارج یخچال و استفاده از غذاهای دریایی خام مانند صدفهای خوراکی از جمله راههای انتقال میکروب وبا می باشد.
وی، شستشو و ضد عفونی سبزی‌ها و میوه‌ها با محلول پرکلرین 70% یا آب ژاول 10% و استفاده از آب آشامیدنی کلر زنی شده را از مهمترین روشهای پیشگیری از ابتلاء به بیماری وبا عنوان کرد و افزود: خودداری از مصرف آب‌های چاه و قنات‌ها که فاقد کلر هستند، عدم مصرف سالاد در مسافرت، عدم خرید مواد غذایی تهیه شده از دست فروشان، عدم تماس مستقیم یخ با آب شرب مصرفی و مواد غذایی(یخ داخل کیسه فریز باشد)، شستشوی ظروف با آب سالم و بهداشتی، خودداری از خوردن بستنی غیر پاستوریزه، نگهداری مواد غذایی در داخل یخچال، خوردن گوجه فرنگی، لیموترش، آبلیمو و سرکه با سالاد تهیه شده در خانه، چای کمرنگ، دوغ و ماست می‌تواند در پیشگیری از ابتلاء افراد به بیماری وبا موثر باشد.
رمضانی با بیان اینکه بیماران مبتلا به وبا به طور مشخص دچار اسهال آبکی حاد همراه با کمبود آب و الکترولیت هستند، افزود: نبود تب و زور پیچ شکم، مدفوع آب برنجی با بوی خفیف ماهی، استفراغ و درد عضلانی در پاها از علائم دیگر این بیماری است.  وی با اشاره به اینکه بیماران مبتلا تا 10% از وزن بدن خود را از طریق اسهال و استفراغ از دست می دهند، افزود: 75% بیماران ممکن است فاقد علائم باشند ولی میکروب را با مدفوع خود دفع کنند. وی اظهار داشت: دوره نهفتگی بیماری معمولاً 1 تا 3 روز  ولی ممکن است از چند ساعت تا 5 روز نیز طول بکشد. همچنین علائم بیماری معمولاً 2 تا 3 روز طول می کشد. وی با اشاره به اینکه بیماران از زمان شروع بیماری تا چند روز بعد از بهبودی می‌توانند دیگران را آلوده کنند، بهترین درمان اولیه جبران کم آبی بیماران را، استفاده از محلول خوراکی ORS دانست و افزود: در مواردی که بیماری شدید شود درمان دارویی به همراه جبران آب از دست رفته توسط پزشک تجویز خواهد شد.
کارشناس مسئول بیماریهای منتقله با آب و غذای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گناباد، افراد دارای گروه خونی O را نسبت به میکروب وبا حساس و افراد گروه خونی AB را مقاومتر عنوان کرد و افزود: تحقیقات نشان می‌دهد ویبریوکلرا نمی‌تواند در محیط اسیدی زندگی کند به این دلیل بیمارانی که آنتی اسید مصرف می کنند یا تولید اسید معده آنها کاهش یافته است در ابتلا به وبا مستعد‌تر هستند. وی خاطرنشان کرد: در صورت مشاهده بیماری لازم است به نزدیک ترین مراکز بهداشتی درمانی مراجعه گردد.

 

تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس