تنها واكسن ایدز، افزايش آگاهي و اطلاعات درباره راههای پیشگیری از آن است

انتشار محتوا: ۱۰ آذر ۱۳۹۱ ساعت ۰۷:۳۵:۰۰ قبل از ظهر


اگر چه هيچ درمان قطعي براي ايدز وجود ندارد ولي با افزايش آگاهي جوانان در رابطه با راههاي انتقال و پيشگيري اين بيماري مهلك مي توانيم گسترش این بيماري را متوقف سازيم .

 


به گزارش وب دا، کارشناس مبارزه با بيماريهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: ايدز يك بيماري ويروسي است كه با ورود ويروس به بدن باعث كاهش قدرت ايمني بدن و در نتيجه ايجاد بيماري هاي مختلف در فرد مي شود.
مهدی طيبی افزود: از زماني كه ويروس وارد بدن مي شود تا زماني كه علائم بيماري در بدن ايجاد مي شود ممكن است 8 تا 10 سال يا بيشتر طول بكشد و شخص بدون اينكه علامتي داشته باشد مي تواند ويروس را به ديگران منتقل كند.
وی با بیان اینکه ويروس ايدز از طريق خون، تماس جنسي با افراد آلوده، وسايل تزريقي و آرایشی آلوده به خون و از طریق مادر آلوده به جنين منتقل مي شود، اظهار داشت: این ويروس از طريق دست دادن با فرد مبتلا ، ظروف غذا خوري مشترك، حمام كردن،‌ شنا در استخر مشترک، استفاده از توالت مشترك و معاشرت كردن با افراد مبتلا منتقل نمي شود.
وی، رعايت پاكدامني، فراگیری و عمل به مهارتهای هفتگانه و نـه گفتـن به دوستان ناباب، پرهيز از رفتارهاي پرخطر و عدم استفاده از تيغ مشترك در آرايشگاهها را از مهمترین راههای پيشگيري از ايدز عنوان و تصریح کرد: عدم آگاهي كافي در رابطه با ايدز و وجود رفتارهاي پرخطر نظير استفاده از مواد مخدر، الكل،‌ قرص هاي روان گردان و اكستازي كه قدرت تصميم گيري را مختل مي كند ، راه را براي ابتلا به ايدز هموار مي کند.
کارشناس مبارزه با بيماريهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گناباد با بیان اینکه باید با افزايش آگاهي، اطلاع رساني و شكست انگ و سكوت در برابر اين بيماري مهلك از گسترش آن جلوگیری کنیم، اظهار داشت: در حال حاضر حدود نيمي از مبتلايان جديد را جوانان تشكيل مي دهند بطوریکه در هر دقيقه 5 فرد جوان و نوجوان درجهان به ويروس ايدز آلوده مي شود و 6 نفر در اثر ايدز مي ميرند.
وی، نواختن زنگ هشدار ایدز در مدارس متوسطه و راهنمایی، برگزاری برنامه های آموزشی و مسابقه ویژه زندانیان و خانواده آنان، برگزاری کلاسهای آموزشی برای مشاورین و مربیان بهداشت مدارس، رابطین وکارگران کارخانه ها، انتخاب یک رابط ایدز در کلیه کارخانه ها، انجام اقدامات حمایتی از مادران پر خطر و اطلاع رسانی عمومی از طریق بنر، تراکت، پمفلت و بسته آموزشی را از مهمترین برنامه های معاونت بهداشتی این دانشگاه به مناسبت 10 آذر ماه روز جهانی ایدز عنوان کرد.

 

تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس