اجرای برنامه داوطلبان سلامت در سطح کشور ، زمینه ساز رسیدن به توسعه پایدار در جامعه است.

انتشار محتوا: ۱۵ آذر ۱۳۹۱ ساعت ۰۵:۲۶:۰۰ قبل از ظهر

اجرای برنامه داوطلبان سلامت در سطح کشور نه تنها وسیله ای برای دستیابی به اهداف بهداشتی است بلکه زمینه ساز رسیدن به توسعه پایدار در جامعه است و به همین دلیل باید این برنامه در چارچوبی گسترده انجام گیرد .

 


به گزارش وب دا ، کارشناس جلب مشارکتهای مردمی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: برنامه داوطلبان سلامت با سابقه دو دهه ، بستر مناسبی برای اجرای مشارکت مردم در برنامه های سلامت و استفاده از توان بالقوه جامعه را فراهم نموده است که با حمایت و تأکید بر آن میتواند در شکل گیری برنامه های سلامت جامعه اثرات بسیار ارزشمندی داشته باشد.
 مرضیه علیشاهی با بیان اینکه برنامه داوطلبان سلامت در گذشته بیشتر معطوف به خدمات بهداشتی مادران ، کودکان ، تنظیم خانواده و .. بوده است ، اظهار داشت: در شرایط کنونی با تغییر سیمای بیماریها و مرگ ، مطالبات مردم به خدمات سلامت تغییر پیدا نموده است که این برنامه باید در راستای نیازهای مردم تکامل یابد .
وی با اشاره به اینکه این برنامه با هدف ارتقای سطح سلامت جامعه و با استفاده از جلب مشارکت مردم در سال 1369 در شهر ری در قالب طرح فعالیت خود را آغاز کرد ، افزود: دستاوردهای این طرح باعث شد تا در سال 1371 به یک برنامه کشوری تبدیل شود.
کارشناس جلب مشارکتهای مردمی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گناباد با بیان اینکه برنامه داوطلبان سلامت از سال 74 ، با یک مرکز و 40 رابط بهداشت شروع به فعالیت نمود ، خاطر نشان کرد: هم اکنون این برنامه در دو شهرستان گناباد و بجستان ، با 330 داوطلب در 9 مرکز بهداشتی درمانی در حال اجرا می باشد و داوطلبان سلامت آموزش مسائل بهداشتی و پیگیری مراقبتهای بهداشتی را بصورت فعال و داوطلبانه به خانوارهای تحت پوشش خود ارائه می نمایند .
وی افزود: همچنین رابطین بهداشت این دانشگاه در طرح های ملی مانند غربالگری دیابت ، سرشماری و برنامه پزشک خانواده از طریق توزیع پمفلت و اطلاع رسانی به خانوارها و در جذب منابع و سرمایه های خیرین در جهت رفع مشکلات بهداشتی محلات مشارکت فعالی داشته اند .
خانم علیشاهی افزود: از سال 83 با هدف ارتقای دانش و مهارتهای شبکه مردمی داوطلبان سلامت و بهبود وضعیت زندگی سالم در جامعه ، طرح داوطلبان متخصص اجرا گردید که هم اکنون بیش از 35 داوطلب متخصص به عنوان حامیان سلامت با این دانشگاه همکاری می نمایند.
وی ، با بیان اینکه روز جهانی داوطلب امسال با شعار « برنامه پزشک خانواده و ارتقای سلامت با مشارکت داوطلبان سلامت » برگزار می شود ، برگزاری برنامه پیاده روی ، تقدیر از داوطلبان سلامت در نماز جمعه و اطلاع رسانی از طریق تهیه بنر ، تراکت و پمفلت را از مهمترین برنامه های دانشگاه علوم پزشکی گناباد در گرامیداشت روز جهانی داوطلب عنوان کرد.
کارشناس جلب مشارکتهای مردمی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گناباد ، اظهار امیدواری کرد این تشکل مردمی با ساختاری مناسب و مستحکم ، الگویی مناسب برای بهبود شرایط زندگی و سلامت جامعه باشد.

 

تمامی حقوق محفوظ و به پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا تعلق دارد.
تولید و پشتبانی توسط: پورتال زینوپارس